Hemma igen!

image31

Så var man hemma igen efter en lång dag med en del strul!

Det blev en lång rolig och delvis jobbig dag igår med bilutflykten runt så gott som hela Luxembourg.
Jag hade ingen aning om att landet var så otroligt kuperat, dvs så mkt berg och dalar.
Både jag och Linda blev åksjuka, docm mest stackars Linda som var nära att spy flera gånger, men efter några stopp med frisk luft så  fick hon flytta till framsätet och då mådde hon så småningom lite bättre.

Det är iaf otroligt vackert med alla dessa upp och nedgångar och en väldigt fin natur, för att inte tala om alla dessa oändliga vinoldlingar.Ser redan fram emot nästa besök då vi ska gå på vinprovning på en av de stora vinfabrikerna.

Floden Moselle är stor och framförallt väldigt djup, för det åkte stora fartyg på den, och det var vackert att se alla vinodlingar som låg längs med hela flodkanten.

Det var oxå väldigt mäktigt att besöka den Amerikanska soldat kyrkogården med alla dessa vita kors som stor på raka linjer, närmare bestämt 10 000 st (jag räknade dem alla)...hehe....
Kändes nästan som man var i USA, det jobbade tom en amerikan som vi mötte där.

Jag måste säga att Luxembourg är ett mkt vackert litet land!


Men idag var det en ganska jobbig och ansträngande hemfärd!

Det började med att jag ställt klockan på 4.45, bussen till flygplatsen skulle gå kl 6!
Vi gick upp och klädde oss och slängde i oss lite yogurt och packade oss sedan ner till bilen, stackars Kadri och Tonu pallarde sig upp och körde oss, och det var jätte gulligt av dem, de kunde ju iofa åka hem och fortsätta sova sedan.
Jag somnade på bussen, och vaknade inte till förrän vi nästan var framme i Frankfurt Hahn, och då blev jag chockad av synen som mötte mig....det var kritvitt på backen och i träden ...av snööö...och det vräkte ner ännu mer hela tiden.
Väl framme på flygplatsen så blev det strul med bagaget (vi hade samma antal väskor som när vi lämnade Sverige och som när vi åkte till och från Frankfurt Hahn förra året), men nu blev det tvärtstopp i tullen. Jag blev då tvungen att gå och checka in min väska och det skulle de ha 18 Euro för, men det slutade tom med 22 Euro (för hon som sa 18 var ny och visste inte vad hon pratade om).
J...vla tyskar, de var precis som i det gamla Nazityskland....hårda och bestämda och de hade rätt så det var ingen idè att försöka tjabbla emot.
Men det värsta var att den nya kärringen påstod oxå att mitt boardingcard inte längre gällde utan att jag skulle behöva ett nytt, där jag då inte längre hade "Priority"-tillägget längre....bara för att jag checkade in ett bagage...fattar inte varför, för jag hade ju bara en väska med ombord på planet precis som det stod på mitt gamla.
Nåja...hur det var så glömde jag iaf att gå och hämta det nya boardingcardet och det gick hur bra som helst ändå.

När vi väl satt på planet och väntade på avgång så fick vi besked att vi tydligen hade missat starttiden pga att de var tvungna att isa av planet innan avfärd, så vi blev sittandes i ca 1 tim ombord innan vi äntligen fick lyfta mot Sverige och Skavsta.
Väl hemma igen och välbehållna men väldigt trötta så har jag inte gjort annat än att prata i telefon.
Nu tänkte jag ta en snabbdusch och sedan krypa ner under täcket och kolla på TV en stund innan jag somnar för natten.

Summasummarium av detta så har vi iaf haft en väldigt trevlig vistelse i Luxembourg och tusen tack till Kadri och Tonu som gjorde det möjligt för oss att upptäcka mer av det underbart vackra lilla landet!

Natti natti.....ses och hörs imorgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0