Män är från Mars kvinnor är från Venus!

image79  image80

Jag läste två otroligt bra böcker för ett par år sedan varav den ena hette just "Män är från Mars kvinnor är från Venus" och uppföljaren som hette "Mars åtrår Venus, Venus älskar Mars"!
Jag kan verkligen rekomendera er alla att läsa dem!

De beskriver på ett väldigt bra och roligt sätt hur olika vi män och kvinnor är varandra.
Desssvärre har jag lånat ut dem båda två och kommer inte ihåg till vilka och i och med det så är de försvunna ur mitt liv.
Men det stora hela gick ju ut på hur stora olikheter det är mellan våra kön och hur olika vi tänker. Måste säga att det stämmer så oerhört bra!
Varför ska det vara så svårt att komunicera mellan könen på ett sätt som båda kan förstå, utan att det blir en massa missförstånd och tveksamheter.
Jag har alltid försökt vara väldigt tydlig i mina åsikter mot både vänner och mina pojkvänner (ibland kanske tom för tydlig), och det har jag upplevt kanske inte alltid varit så uppskattat.
Men varför ska det behöva vara så svårt att få säga vad man tycker utan att det ska tas på "fel" sätt? Är det för att man kanske säger saker på "fel" sätt, dvs hur man uttrycker sig när man säger det med tonläge osv?
Är det kanske tom lättare att skriva ner det man vill säga ibland istället?Då hör man ju inget tonläge och det kan ju uppfattas som man vill av den som läser det.

Jag vet faktiskt inte vad som är bäst, men jag vet bara att ibland har iaf jag lättare att uttrycka mig skriftligt, dessuttom hinner jag (oftas) tänka igenom det jag skriver och läsa igenom det , och på det viset så sägs inte "fel" saker utan jag får fram enbart det jag vill ha sagt.

Som sagt så är vi alla olika och framförallt kvinnor och män!

Men ändå kan vi inte leva utan varandra och vi fortsätter att dras till våra olikheter, men det är väl det som är spänningen och tjusningen med att vi just är så olika!

Jag vill i och med detta be er alla att försöka att ha förståelse för den andres åsikter och önskemål, och inte bara tycka att det är "fel", utan istället uppskatta dem just som de är!

Acceptera detta faktum att vi är olika individer och det är ju så uppenbart att vi gillar det, trots allt!

Med detta vill jag säga godnatt till er mina vänner och jag älskar dig min älskling!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0