Så var det med den kreativiteten!Så var dennna dag snart slut...

Kreativiteten som jag kände imorse blev det inte så mkt av! Var ganska lugnt idag på jobbet, och jag har börjat ställa in mig på påskledighet!;-)
Imorgon ska vi ju ut och spela biljard och ta några drinkar och ha skoj och sedan är jag ledig iaf i tre hela dagar.
Det ska bli såååå skönt!!!:-)

Snart bär det av till Luxembourg med min dotter Linda och hälsa på en väninna till mig som bor där. Det blir då andra gången vi åker dit , var där förra året i januari och då var även sonen Robin med. Så nu blir det till att möta våren i Luxembourg!!!:-)
Vi hade även tänkt att ta en tripp med nya snabbtåget till Paris, men det visade sig vara mkt dyrare än själva resan till Luxembourg...så det får bli en annan gång.

Förra gången vi var där var ju en story för sig....

Vi fick för oss att åka på en liten utflykt till Belgien och besöka IKEA. Men det visade sig vara svårare än vi trott!
Vi kom dit efter många om och men , med ett tåg som tog ca 20 min, och så långt gick det bra...men sedan började komplikationerna med komunikationerna....
Först skulle vi hitta en buss som tog oss vidare till IKEA, och som svensk så tror man ju självklart att det finns gratisbussar överallt där det finns IKEA varuhus...eller hur!?

Men det var för det första väldigt svårt att på engelska försöka ta reda på vart det gick bussar och vilka tider osv, Belgerna gav oss bara skumma blickar , som om vi vore dumma i huvet!
Men till efter mkt frågande och springande hit och dit så hamnade vi på en buss som gav sig ut på den Belgiska vischan.....jätte fin natur...
Helt plötsligt ser vi en stor IKEA skylt resa sig över fälten långt borta! Lite senare stannar bussen vid några små hus, fortfarande en bra bit från skylten och så säger busschaffören på knackig engelska att vi skulle gå av där , bussen körde inte närmare.
Så det var bara att snällt kliva av...vi hade ju inte betalat för att åka längre heller.
Det blev en lång promenad över lervällingar och en motorväg, tills vi till slut kom fram till IKEAs parkering.

Någon större överraskning blev det inte heller inne på varuhuset, vi har ju samma saker hemma i Sverige!
Men vi köpte iaf med oss en del saker från Sverige shopen, bla små Absolut vodka flaskor, glögg,pepparkakor m.m......som vi skulle ge Kadri i present för att vi fick bo hos henne under vårat besök där.

Nåja....då skulle vi börja resan tillbaka mot Luxembourg....
Vi gick samma väg tillbaka till platsen där bussen lämpat av oss och utgick från att det  skulle komma en buss och ta oss tillbaka till Arlon och tågstationen.
Men tiden gick och det blev mörkare och mörkare och inte kom det någon buss...ja åtminstone inte åt det hållet som vi skulle åt.
Enda bussen som till slut kom och stannade, gick till Luxembourg , men då visade det sig att vi inte hade kontanter i Euro så det räckte åt oss alla tre.
Så det blev till att ta den långa promenaden tillbaka till IKEA och leta upp en vänlig själ som kunde ringa efter en taxi åt oss.
Taxichauffören var en väldigt trevlig och sympatisk man som tyckte att vi var knäppa svenskar som åkte till IKEA i Belgien....han berättade oxå att i Belgien åker man inte kommunalt utan där har alla bil.

Nåja....efter resan tillbaka till Arlon och ett stopp på en bankomat så satt vi äntligen på tåget tillbaka till Luxembourg!

Näpp nu blev det en lång historia om våran resa i fjol!

Har just haft besök av mina grannar och vi delade en flaska vin, så nu blir det sängen och krama kuddarna!

Natti natti och sov så gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0