Mjuk pepparkaka!

Nu har jag äntligen slängt ihop en mjuk pepparkaka....och jisses vad god smeten var!He he ....

 
Mumsfilibabba....
Nu är kakan färdig och så här blev den!

 
Välkomna att på en kopp kaffe/thè och nybakad mjuk pepparkaka, och tårta!
Pepparkaka, extra saftig!

Arbetstid ca 30 min
Gräddningstid 60 min


Ingredienser

200 gram smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

2 tsk kanel

1. Sätt ugnen på 150-175 grader. Smörj o bröa en form
2.Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Använd elvisp eller en trägaffel i skål med rundad botten.
3. Tillsätt äggen ett i sänder och rör kraftigt. Bli inte orolig om smeten blir grynig. Den blir slät när mjölet kommer i.
4. Blanda mjöl, bakpulver, och kanel och häll i detta.
5. Rör snabbt om till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ugnen omkring 60 min. Stjälp upp kakan efter några min.
Låt kakan svalna under formen.



Kommentarer
Postat av: pappsen

jag tror att det inte blev någon pepparkaksdeg kvar att göra en kaka på, för degen åt välldu opp innan den hamnade i ugnen ha ha ha ha .

2008-11-23 @ 12:42:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0