Ilandsbekymmer!

Go`kväll på er!

Jag satt just och läste en väninnas blogg och hon skrev bla om att hon var ganska så nöjd med livet just nu, och jag måste säga att det är nog jag med!


Man går och tycker att man har så mkt bekymmer om ditten och datten, bilen går sönder och kostar en massa pengar, man bekymrar sig om vilka kläder man ska ha på sig vid olika festligheter, man glömmer mobilen hemma en dag och blir helt nojjig för att man inte kan bli nådd eller själv ringa någon (för alla nummer ligger inprogrammerade i mobilen), eller vilket vin man ska köpa till helgen, och när man får nästa tvätt-tid,  osv....osv.....
Men vad är egentligen det!?

Jag tycker att man ska stanna upp lite då och då i livet och bara sätta sig ner och tänka på allt man har runt omkring sig, både materiellt och vänner och familj.

Vad har jag åstakommit i livet!?
Hur har jag lyckats komma hit där jag är idag!
Jag är ju egentligen i grund och botten en ganska så trevlig prick och jag anser mig ha väldigt många "riktigt goda" vänner, och en familj som jag älskar över allt annat, mina föräldrar och mina underbara barn som jag är oerhört stolt över, men kanske inte säger tillräckligt ofta!
Vad kan jag egentligen mer begära!
Allt annat där utöver är gjort pga mina egna val i livet , beroende vart jag befunnit mig för tillfället!

Jag är inte alltid så stolt över saker som jag gjort, eller beslut som jag fattat!
Många beslut kanske jag har ångrat en lång tid efteråt, en del har kanske tom gått att ändra tillbaka men en del förblir oförändrade!
Men eftersom jag en gång gjort ett beslut så har jag ändå varit så besluten att det var rätt för mig just då, så då måste jag ju lita på mitt eget omdömme.
Men det finns ju inget "rätt" eller "fel"!
Man måste ju följa sin intution, av vad man känner för stunden, om det sedan är "rätt" eller "fel" beslut i längden får väl tiden utvisa.

Jag är iaf väldigt glad och nöjd med livet just i detta nu!
Jag har två underbara barn,en fantastisk lägenhet i centrala Sundbyberg och en bil,( som iofs kostar mer än den smakar just nu), och så har jag många fina vänner som bryr sig om mig och som jag bryr  mig om, och jag kan unna mig  att resa och uppleva saker och även köpa det jag vill och behöver och vi har mat för dagen.....så VAD kan jag egentligen mer begära!?

Visst längtar jag efter "kärleken" ibland, och visst funderar jag på om jag gjort "rätt" beslut när det gäller valet av förhållanden.
Men åter igen....det som kändes "rätt" då måste jag ju ändå gå efter, även om jag ångrat det efteråt.
Det kan ju delvis bero på att jag varit i olka faser i livet ,och som tex i höstas så var det en väldigt jobbig period för mig med mkt negativt som hände, så jag orkade inte ens med mig själv!
Men efter att få fått distans och rett ut en del ,genom att bla ha gått i terapi, och läst en del böcker, och funderat på vad jag vill göra med mitt liv, så inser jag att jag gjorde en del "fel" beslut!

Men ibland är gjort gjort och går aldrig att ändra tillbaka, även om man försöker så gott man kan...men då måste man lära sig att acceptera även det och gå vidare!

Med dessa "kloka" ord säger jag godnatt och sov så gott......och lova mig att stanna upp ibland och uppskatta det ni har och se positivt framåt!

Inget är för evigt......

Kram!


Kommentarer
Postat av: mam

Det var många kloka ord av en klok dotter. Det var ungefär som jag skulle sagt det själv. Kramizar mam

2009-02-06 @ 08:21:12
Postat av: kicki

Va kul att mina funderingar kan ge positiv feedback som detta inlägg. Håller med din mor.

2009-02-06 @ 15:45:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0