God frasig köttfärspaj!



  1. Smöra en ugnssäker form.
    Fyll form och kanter med smördeg.
    Picka degen med en gaffel.
    Ställ in i kylskåpet.

  2. Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka lök.
    Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, ca 3 minuter.

  3. Bryn köttfärsen i matfett i panna på medelhög värme tills den fått färg.
    Finfördela färsen med en trägaffel e.d.
    Lägg över i kastrullen.

  4. Tillsätt tomater och crème fraiche.
    Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med kryddor. Rör om då och då.

  5. Ta ut formen ur kylskåpet och häll röran i formen. Grädda mitt i ugn i 20-25 min.

Detta blir nog middagen imorgon!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0