En mkt tänkvärd film!

Igår kväll hyrde jag en dvd-film "Flickvänner från förr", och jag måste erkänna att jag fällde en del tårar och jag kände mig träffad av handlingen.
Den handlar om en kille som är en fotograf och en riktig "player", han strular runt med alla brudar som kommer i hans väg och det har varit hundratals/tusentals.
Men så kommer en vändning, när han åker till sin lillebrors bröllop och han återser sin barndoms vän och sitt livs kärlek.
Det är en modern julsaga, "Scrooge", där han får besök av spöken från förr, som får honom att se sitt liv på ett annat sätt.
Han inser att anledningen till att han aldrig haft ett långt förhållande beror på att han är så rädd att bli sårad, och därför leker han bara med tjejerna och utnyttjar dem, och ger sig sedan av innan han hinner få några känslor.

Det är just den biten som jag känner igen mig själv i, dvs att jag inte vågar ge mig hän till mina känslor, utan hittar fel hos killarna och ger mig av så jag inte behöver blli sårad.
Jag vågar inte lita på någon så pass mkt att jag vågar tillåta mig att få känslor.
Så länge jag har kontrollen så mår jag bra, tror jag iaf.
Men är det verkligen så, dvs att jag mår bra eller tror jag bara det för att jag inte vågar känna efter!?
Ja det återstår att se i framtiden!
Det var iaf en väldigt tänkvärd och sevärd fim!

Filmrecension!

Det finns två
problem med Matthew McConaugheys romantiska komedier: de är inte romantiska och man skrattar inte åt dem. ”Flickvänner från förr” är ändå en smula bättre än katastrofer som ”Hemma bäst” och ”Fool’s gold”. Här spelar han läckerbiten Connor Mead, Vanity Fair-fotograf och inbiten ungkarl. Han raggar på allt som rör sig och dumpar lika snabbt. Några kallar honom emotionellt efterbliven, men Connor föredrar sex framför känslor. ”Kärlek gör dig svag, beroende och tjock”, säger han.

På lillebrorsans bröllop, som Connor förstör genom att hålla ett tal om sitt förakt för äktenskapet, uppenbarar sig hans döde farbror Wayne, en legendarisk häradsbetäckare, spelad av Michael Douglas, som haft orgier med 17 Lufthansavärdinnor samtidigt och uppfann ordet ”MILF”. Wayne berättar att tre flickvänners andar kommer att besöka Connor under natten – en från det förflutna, en från nuet och en från framtiden. De ska visa vad som händer om han fortsätter sitt syndiga liv.

Som ni märker är ”Flickvänner från förr” ännu en variant på Charles Dickens ”En julsaga”. Regissören Mark Waters har skapat en chick-flick för tjejer som vill intala sig att killarna som dumpat dem kommer att bli olyckliga. Men trots flera snyftiga scener – bland annat ett montage till Cindy Laupers ”Time after time” – saknar filmen sentimental kraft. Och roligt blir det bara när Michael Douglas dyker upp i morgonrock, backslick och solglasögon. Precis samma outfit som filmproducenten Robert Evans, sextiotalets främste playboy, brukade ha.

Kommentarer
Postat av: delinda

kanske värt att spana in en seg söndag =)

2009-10-25 @ 10:48:50
URL: http://www.delinda.se
Postat av: Maria Svensson

Känner också igen mig i det där. Har ju iofs träffat Ola nu i 4 månader =)

Kram

2009-10-25 @ 20:02:39
URL: http://frksvensson.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0