Tunisien!?

Tunisien

Välkommen till Tunisien – landet där allt är möjligt! Här kan du långsamt vagga fram på en kamel i Saharaöknen, utforska urgamla städer eller bara låta tiden gå, på en lång, underbar sandstrand. Mystiken känns påtaglig i den gamla kulturen och reskassan räcker länge.

Fakta om Tunisien

Landsfakta

Yta och befolkning
Tunisien har en yta på 164 000 km2. Här finns ca 10 miljoner invånare.
Lokal tid -1 timme.

Språk

Huvudspråk är arabiska, men många talar även franska. På turistorterna talas även engelska, tyska och italienska av många.

Valuta

TND = Tunisiska dinarer. 100 SEK = 16,66 TND (juli-09). Det går ej att växla TND i Sverige. Medtag skandinavisk valuta som kan växlas på plats. 

Tunisien är olivträdens, kaktusarnas och moskéernas land. Kulturen känns annorlunda från vår och har inslag från såväl orientalisk kultur som västerländsk kultur. Under århundraden har erövrare avlöst varandra och fenicier, romare, araber, turkar och fransmän har alla lämnat spår i den tunisiska historien. I städerna kan du skåda fantastiska och historiska lämningar som till exempel den storslagna och imponerande romerska amfiteatern i El Djem eller de arkeologiska utgrävningarna i Karthago.

 Pengarna räcker längre

I Tunisien är det fortfarande billigt att leva vilket innebär att reskassan räcker lite längre. I städernas myllrande medinor som med alla exotiska dofter, prylar och färger fyller dina sinnen gäller det att pruta – här kan du göra riktiga fynd. Efter shoppingturen kan det vara skönt att slå sig ned på en uteservering och beställa in en kopp tunisiskt kaffe för en billig peng.

 Långa sandstränder och härlig öken

Kilometer efter kilometer breder sandstränderna ut sig, med kristallklart och rent vatten. Eftersom stränderna är långgrunda passar Tunisien perfekt för barnfamiljer. När du är i Tunisien är det ett måste att bege sig till sanddynerna i Sahara och uppleva hettan i öknen. Passa på att rida kamel eller kör fort fram i en så kallad quidebike – det är en oförglömlig upplevelse!   

   
Varför inte åka till Tunisien!

Några tips!?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0