Chokladmuffins!



Grundrecept
2,5 dl  vetemjöl
3 st  ägg
1,5 dl  socker
250 gram  Kesella 10%
0,75 dl  kakao
200 gram  hackad choklad (t.ex marabou daim)
1 tsk  bakpulver
0,5 tsk  bikarbonat

Glasyr
4 dl  florsocker
3 msk  kakao
1 paket  Philadelphia Original
0,5 dl  vatten













Tillagning

1. Sätt på ugnen på 175 C

2. Vispa socker och ägg pösigt i c.a 10 min

3. Blanda ner kesella och vispa väl.

4. Blanda alla torra ingredienser + chokladen i en separat skål och kör ner allt i äggsmeten. Blanda i några sekunder, inte för länge!

5. Klicka ner i formar (gärna ända upp till kanten).

6. In längst ner i ugnen i c.a 25 minuter.

7. Gör glasyren under tiden. Blanda alla ingredienser till en smet.
Ställ smeten i kylskåpet.

8. Ta ut muffinsarna och låt svalna. När de har svalnat helt spritsar du på glasyren.

Låt gärna stå i kylen i c.a 3 timmar innan servering, då blir chokladbitarna hårda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0