Kan man göra slut med vänner?

Det är en fråga som jag tror många undrar över!?
Kan man göra slut med en vän?
När är det OK att göra slut? Hur ska man göra slut?

Jag har gjort slut med vänner, vissa har jag sagt det till och andra har jag bara struntat i att höra av mig till, och jag vet faktiskt inte vad som är schysstast!
Vad tycker ni? Vad ska man isf säga till personen som man vill göra slut med?
Ska man bara säga : Hej ... jag vill inte vara din vän längre pga....?

Jag tycker nog att dte är schysstast att ge en förklaring till varför, iaf om det är en gammal vän som man haft mkt gemensamt med.
Men om det bara är en "flyktig" vän, dvs som man nästan aldrig pratade med eller träffade så kan det lika gärna bara rinna ut i sanden.
Jag tycker att kompisförhållanden är som vilken annan relation som helst, dvs om man är ihop med någon, och då är det väl bästa att man talar om för resonen ifråga varför man inte vill vara vän med den längre.

Likså när det gäller åt andra hållet, dvs att vårda sina kompisrelationer, vänner ska man vårda exakt på samma sätt som familjemedlemmar.
Riktigt goda vänner är de som finns kvar när förhållanden tar slut! Därför ska man vara rädd om sina riktiga vänner, och man vet ganska lätt vilka som är ens "riktiga" vänner, när man behöver dem. Det är dem man kan lita på i alla väder!
Kommentarer
Postat av: Frk Svensson

Jag anser att är man en riktigt bra vän så vet man det och behöver inte tänka på det. Jag vet vilka mina är iaf och vet också att även om jag inte hör av mig till dem el dem till mig på ett tag, så finns de där. Och sen har man ju flyktiga vänner, som man träffar då och då och det spelar ingen roll för båda vet om det också. Hoppas det inte är någon som varit dum mot dig nu bara, för då kommer tant Maria och säger till :D

Dags att ses snart igen tycker jag, känner mig lite piggare nu =)

Kramen

2010-06-14 @ 16:45:33
URL: http://frksvensson.blogspot.com/
Postat av: kicki

Håller med ovan talare!

2010-06-14 @ 17:37:13
Postat av: Anonym

Hm. Jag tror att vänskap är och uppfattas oerhört olika för olika personer, och att man har olika slags vänskapsrelationer.Dessutom förändras ofta tillvaron för människor i olika stadier i livet så att man inte har möjlighet eller ork att höra av sig lika mycket eller kanske att man hör av sig lite mer än vanligt ibland.Jag tycker inte att man kan ha samma krav på alla vänskapsförhållanden, och inte alls likadana krav som för förhållanden. Ett förhållande kan vara väldigt olikt ett annat, likaså skiljer sig alla vänskapsförhållanden från varandra.Om en vänskap inte känns positiv, saknar tillit, tar energi, och där en eller båda parter inte känner sig helt nöjd bör man om det är äkta vänskap på ett rakt och helst eftertänksamt sätt (hehe) kunna tala om problemet, för att inte såra varandra i onödan. Kan man inte enas får man fundera på om vänskapen är hållbar när ena parten (oftast) inte är nöjd. Låter det rimligt?Puss o kram från en trött lantis som aldrig kommer ha samma fart som dig, och som saknar dig! /Tea alltså

2010-06-15 @ 13:35:23
Postat av: kicki

Håller med även denna talare :D

Jag är verkligen en periodare men tror o hoppas att du har överseende med det.kramar i mängder//

2010-06-15 @ 21:21:58
Postat av: Pia

Tack mina vänner för era komentarer,har även fått samtal ang detta från oroliga vänner som trott att jag menat dem....Ha ha ha...vad söta ni är!

Ni som är mina riktiga vänner vet det! :-)

2010-06-17 @ 07:41:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0