Slagpåsar på bloggar!

Jag måste bara ventilera mig lite i olika frågor som jag valt av olika orsaker att hålla tyst om, med bla av hänsyn till vissa personer som varit mina vänner.
Jag har inte min blogg till för att använda den som en slagpåse och smutskasta folk och mina vänner eller fd vänner, däremot kan jag uttrycka känslor, både positiva och negativa.

Jag vill inte peka ut någon särskild, men ibland behöver man bara skriva av sig, och är det "någon" som känner sig träffad så får det stå för den, och väljer man dessutom att komentera det så är det oxå upp till dig som enskild person.

Det finns alltid två sidor när några träter, och därför är det viktigt att lyssna på båda.
Men jag blir så f...bannat arg när vissa är så fega att de inte kan be folk (sina sk vänner för ursäkt eller ännu värre inte ens godta den andres ursäkt), och att de inte kan förstå att sina vänner blir sårade och besvikna, pga saker som man gjort.

Jag tycker att "man" ska öppna sina ögon och se på sin omgivning och vilka som verkligen ställt upp på en och varit ens vänner.
Vänskap är precis som ett förhållande , det är både ge och ta.
Jag blir arg när jag ser människor i min omgivning som inte mår bra pga sådant.

Jag behöver inte mkt för att förstå vilka som är mina vänner, och de andra lägger jag inte ner någon energi på!
Har rensat ut ganska bra det senaste året,  och behållt de vänner jag känner tillit och fötroende för, och som ger mig något tillbaka, emotionellt och på andra plan.

Man har vänner i olka faser i livet , en del försvinner med tiden och en del blir kvar  för resten av livet.

JAG TYCKER ATT MAN SKA VÅGA SÄGA VAD MAN TYCKER OCH TÄNKER TILL SINA VÄNNER, OCH ÄR DET ENS "RIKTIGA" VÄNNER SÅ KOMMER DE OXÅ ATT TA DET TILL SIG OCH KUNNA PRATA OM DET, OCH LÖSA PROBLEMEN SOM UPPSTÅR.... för det uppstår alltid några problem genom åren, mer eller mindre.

Så OM man har vänner man uppskattar och bryr sig om...VISA DET...och var rädd om varandra!!!
Sitt inte och smutskasta varandra på olika medier, utan PRATA istället...
dvs OM man fortfarande vill vara vänner.

Det värsta jag vet är vänner som inte kan ta personlig kritik från vänner, det är ju bla det som vänner är till för, dvs att även tala om när man gör fel!
Jag har en sådan underbar väninna som verkligen kan skälla på mig ibland, och jag älskar henne just för det!

När man bara väljer att undvika problemen så hjälper det ju ingen och ingen blir lyckligare av det ,
snarare tvärtom, dessutom så vet man ju inte vad man gjort för fel, och då kan man ju inte heller ändra på sig så att det inte händer igen.
Jag tror att man kommer att vakna upp en vacker dag och inse vad man missat och vilka vänner som verkligen betytt något, men då kan det vara försènt!

TÄNK PÅ DETTA:
Vänner är det finaste man kan ha! De finns alltid där och stöttar en när man känner sig nere,
och talar även om när man gör fel!
Förhållanden kan ta slut men "riktig" vänskap finns ALLTID kvar!

Men OM jag känner att vissa personer suger mer energi än vad de tillför då väljer jag bort dem ur min bekantskapskrets, för sådana är INTE ens vänner!


Kommentarer
Postat av: Trogen läsare

Jävligt bra skrivet och jävligt sanna ord!!! Tack Pia för en jävligt bra blogg!

2010-10-09 @ 01:29:34
Postat av: Maria

Hellu gumsan! Jag måste ju bara få säga att du är såå duktig att skriva! Kan inte annat än hålla med dig! Har ju missat massor här för att de varit så stressigt de sista dagarna... Men nu har jag läst igen.. :-) Kramis!

2010-10-09 @ 17:08:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0