Pastagratäng med kryddiga korvar.

  • Tillagningstid: Över 20 min                                      
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Äggstanning

    Gör så här

     

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av.
    3. Skär chorizon i skivor. Ansa och skiva purjolöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
    4. Hetta upp i oljan i en panna. Fräs korv och paprika ca 5 minuter. Tillsätt purjolöken, smula ner buljongtärningen och fräs ca 1/2 minut.
    5. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen i en bunke. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Vänd ner pastan och korvfräset och blanda väl. Häll blandningen i en smord ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, tills gratängen fått fin färg men är lite krämig inuti.
    6. Servera gärna med grönsallad.

    För alla:
    Rätten innehåller ägg.
    Läs noga innehållsförteckningen på korven och buljongen/fonden.
    Glutenfri: använd glutenfri pasta.
    Laktosfri: använd laktosfri mjölk.
    Mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut osten.

    Tips

    Täck gärna gratängen med en bit bakplåtspapper efter halva gräddningstiden om den blir mörk.

    Näringsvärde

  • Energi: 1916 kJ/460 kcal
  • Protein: 17,2 g
  • Kolhydrat: 48,2 g
  • Fett: 21,7 g

  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0