Cannelloni med skinka och rucola.

 Svårighetsgrad: Medel

  • Tillagningstid: Under 45 min
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Till servering

    Gör så här

     

    1. Sätt ugnen på 225˚C.
    2. Lägg ut lasagneplattorna på skärbrädan. Skiva med hjälp av en osthyvel långa remsor av zucchini.
    3. Bred på 1 msk ricotta på varje pastaplatta. Krydda alltsammans med salt och peppar. Lägg på zucchini och skinka, rulla ihop.
    4. Smörj en ugnssäker form med olivolja och lägg i rullarna.
    5. Blanda tomatsåsen med 1 dl vatten och häll över rullarna, klicka på resterande ricotta och sätt in formen mitt i ugnen och baka av i ca 20 minuter.
    6. Servera cannellonin med rucola och oliver.

    För alla

    Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen. Rätten innehåller mjölkprotein.
    Glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor som förkokas några minuter så att de går att rulla.
    Laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri cream cheese.
    Äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

     

    Näringsvärde

  • Energi: 2580 kJ/607 kcal
  • Protein: 32,7 g
  • Kolhydrat: 66 g
  • Fett: 23,8 g

  • Kommentarer
    Postat av: L

    Jättegott =)

    2011-08-18 @ 10:25:41
    Postat av: Pia

    Ska vi laga det tillsammans någon kväll? :-) Puss

    2011-08-18 @ 12:25:56

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0