Fördommar!

Jag blir så arg varje dag då jag är ute och går med Simba och folk stirrar med fördomsfull blick på honom, utan att veta någonting om hur han är....
Det är klart att alla säger att deras hund är världens snällaste och finaste, men alla som känner Simba VET att han är väldigt speciell, lugn, snäll, glad, feg, charmig, m.m......

Många frågar mig: Har du en sådan där "kamphund"?
Vad är egentligen en "kamphund"?
Jag såg en söt scarf som jag tänkte köpa till Simba där det stod: Jag är rn kamphund. Jag kämpar för att gå ner i vikt!

Jag får iofs oxå höra dagligen att jag har en väldigt fin och stilig hund, och det gör mig väldigt stolt!
Men dessa människor som jag möter på gatorna som går över på andra sidan eller stirrar med förakt på honom, som om han vore en farlig best.....
Jag kan bara säga till dessa människor: Döm inte hunden efter rasen och det yttre! Gör ni så med människor oxå?
Det tyder bara på okunskap och fördommar!

Jag har träffat väldigt många hundar sedan vi skaffade Simba, och jag har endast träffat en Amstaff som är lite agressiv, men många andra hundar (raser) som är det.

Så jag vill bara säga, ta reda på fakta och lär känna hundar innan ni dömmer!

Jag vill berätta ett exempel om det som hände igår då vi kom till en rastgård och det var ca 12 hundar inne när vi kom, i alla storlekar, det var labradorer, goldenretrievers, dvärgpincher, mfl.
Simba var väldigt försiktig när han skulle gå in (han är väldigt van att träffa andra hundar), men när det är så många så blir han osäker och försiktig.
När vi väl kommit in och hundarna kommit fram och hälsat så brydde han sig endast om en pinne, som han rullade framför sig med nosen.
Han var precis som Ferdinand, han brydde sig inte om de andra som sprang runt och skällde och lekte....
Så jag brukar jämföra honom med just Ferdinand, han ser stor och stark ut, vilket skrämmer folk, men han är världens minsta och snällaste!

Jag älskar min hund och han har t.o.m. hjälpt några människor att bli av med sin rädsla för hundar, senast häromdagen då vi var hem till Heidi och William.
William var väldigt reserverad och rädd när vi kom, men när vi åkte var han och Simba bästa kompisar, och han sa till Heidi: Mamma, Simba är världens bästa hund, han måste komma hit snart igen, och i sommar kan jag kasta pinnar åt honom!
Här ligger han och myser i min säng, just nu när jag sitter och skriver detta!
Ser han farlig ut???
Kommentarer
Postat av: mamma å pappa

PUSS.PUSS,PUSS PÅ SIMBA VÄRLDENS GOASTE VOVVE !!!! Puss&kram matte !

2011-12-29 @ 11:12:04
Postat av: Olgs

Äsh! Pia det finns idioter och de kommer alltid finnas. Bara gå med simba med huvudet högt och vara stolt! Han är en go och underbar hund, punkt slut! Resten som inte vet det kan ******** sig själva!;) kraaaaam

2011-12-29 @ 11:44:53
Postat av: linndus

söööt älskling, morgon trött :P

Tack för att du väckte sebbe :)

2011-12-29 @ 11:46:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0