Baconlindad ostfylld kycklingfilé!

  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

    Skölj och picka potatisen. Baka den i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) 16-18 minuter. Skär en djup ficka i kycklingfiléerna och fyll dem med färskosten. Krydda med salt och peppar. Linda baconskivorna runt kycklingfiléerna och fäst ihop med trästickor. Grilla kycklingfiléerna på utegrill eller i grillpanna ca 12 minuter runt om. Kontrollera att kycklingen är färdig d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag. Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av.
    Servera kycklingfiléerna med bakpotatis, broccoli och bröd.


    För alla? Byt ut färskosten mot sojabaserad färskost om du inte tål mjölk eller laktos.

    Tips

    Har du inte mikrovågsugn kan potatisen skäras i halvor och bakas i vanlig ugn i 225°C, ca 30 minuter.

    Näringsvärde

  • Energi:Låg                         
  • Fett:Låg
  • Fiber:Hög

  • Kommentarer
    Postat av: Maria

    Morning gumman!Oj va du kommit i gång! Kul! Och visst blir man ännu mera inspirerad när man kommer igång och blir piggare. Hoppas även nu att huvudet kommer att bli bättre med tiden. De finns ju så mycke god mat! En tidning att tipsa om är Må Bra mat... Är mycke goda och nyttiga recept. Kramis

    2011-02-04 @ 10:23:21

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0