Våfflor med hallon!

  • Tillagningstid: Max 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

     

    1. L åt hallonen tina. Mixa och passera dem.
    2. Smält matfettet och låt det svalna.
    3. Blanda mjöl, bakpulver, florsocker och vaniljsocker
    i en bunke. Rör ner mjölk och ägg. Tillsätt hallonen
    och matfettet.
    4. Hetta upp våffeljärnet. Smörj järnet till den första
    våfflan. Häll i smeten och bred ut den något och
    grädda. Lägg våfflorna på galler.
    5. Servera våfflorna.

    FÖR ALLA?
    Gäller våfflor med hallon (inte tillbehören). Rätten innehåller gluten och ägg. Laktosfri: Använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk. Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risbaserad mjölkersättning.

    Tips

    Förslag till servering till vanliga våfflor:
    Bär eller frukt med keso, kesella eller glass
    Oströra, riven ost utrört i crème fraiche, sallad och lufttorkad skinka
    Gräddfil med hackad röd lök och stenbitsrom eller löjrom
    Crème fraiche smaksatt med pepparrot och räkor

    Går att grädda i förväg, de blir inte frasiga.


    Kommentarer
    Postat av: L

    gött jöö

    2011-02-14 @ 17:31:26

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0