Falukorv med currystekt lök och mango chutney.

  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

     

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Skala och skiva löken. Skär korven i ca 2 cm tjocka skivor.
    3. Fräs löken mjuk i oljan tillsammans med curry.
    4. Lägg korven i en ugnssäker form. Blanda krossade tomater, mango chutney, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
    5. Lägg röran på korven och toppa med löken. Strö över ströbrödet. Stek mitt i ugnen  ca 15 minuter.
    6. Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen.
    7. Servera med ris, cous cous eller annat gryn och knäckebröd.


    För alla:
    Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
    Glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och ris eller quinoa. Servera med glutenfritt bröd.
    Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och knäckebröd.

     

    Näringsvärde

  • Energi: 3043 kJ/727 kcal
  • Protein: 21,2 g
  • Kolhydrat: 40 g
  • Fett: 39,8 g

  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0