Kycklingpanna med citron och rosmarin.

  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

     

    1. Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur juicen.
    2. Stek kycklingen i matfettet i en stekpanna, krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och rosmarin. Blanda crème fraiche, 1 msk citronjuice och smulad buljongtärning eller fond, rör ner det i pannan. Låt sjuda ca 8 minuter. Strö över citronskalet.
    3. Koka sockerärterna enligt anvisningen på förpackningen.
    4. Servera kycklingpannan med ris eller annat gryn, sockerärter och ett gott vitt bröd.


    För alla:
    Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
    Glutenfri: servera med ris eller quinoa och glutenfritt bröd.
    Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
    Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt bröd.

    Näringsvärde

  • Energi: 2556 kJ/611 kcal
  • Protein: 40,3 g
  • Kolhydrat: 71 g
  • Fett: 17,9 g

  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0