Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt.

  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

     

    1. Sätt ugnen på 250ºC.
    2. Skär potatisen med skal (väl rengjord) i klyftor och torka av dem. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med olivolja och salt. Ställ in mitt i ugnen 20-25 minuter. Vänd runt klyftorna 1-2 gånger under tiden.
    3. Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla ca 10 minuter. 
    4. Blanda färsen med 1 1/2 tsk salt. Rör ner ströbrödsblandningen, ägg och kardemumma. Forma färsen till 8 avlånga biffar. Stek dem runtom i matfettet 5-10 minuter.
    5. Dela, kärna ur och riv äpplet grovt, blanda det med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
    6. Servera biffarna med potatis och äppelyoghurt.


    För alla:
    Glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
    Laktosfri: använd laktosfri mjölk, yoghurt och laktosfritt matfett.
    Mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i ströbrödet. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett och byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).
    Äggfri: uteslut ägget.


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0