Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis.

  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

     

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Koka potatisen.
    3. Skala och finhacka löken. Strimla vitkålen fint. Fräs lök och kål i matfettet ca 10 minuter. Tillsätt curry och fräs ytterligare 2-3 minuter.
    3. Blanda färsen med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt kålblandningen och rör om. Lägg allt i en smord form (ca 30 x 20 cm). Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
    4. Servera gratängen med potatis, bröd och sallad.

    För alla:
    Rätten är fri från gluten och ägg.
    Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
    Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

    Näringsvärde

  • Energi: 3160 kJ/758 kcal

  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0