Kryddig färs med ris och gurkyoghurt.

  • Tillagningstid: Max 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

     

    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Blanda färsen med ägg, 1 tsk salt, 1 krm peppar, spiskummin, sambal och pressad vitlök till en jämn smet. Forma färsen till ”korvar”. Stek dem i matfettet i en stekpanna.
    3. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär den i bitar. Blanda den matyoghurt smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med ris och gurkyoghurt.

    För alla?
    Rätten är fri från gluten.
    Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
    Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).
    Äggfri: uteslut ägget.

    Näringsvärde

  • Energi: 2481 kJ/578 kcal

  • Kommentarer
    Postat av: sannalitens.blogg.se

    Hoppas du får en bra dag sötnos :)

    Kramar, Sannalitens.blogg.se

    2011-03-28 @ 17:35:34
    URL: http://sannalitens.blogg.se/

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0