Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost.

  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

     

    1. Tina kycklingfilén om den är fryst.
    2. Sätt ugnen på 175°C.
    3. Strimla purjolöken.
    4. Lägg kycklingfilén i en ugnssäker form. Blanda ost och dijonsenap och bred på kycklingfiléerna. 
    5. Blanda grädde, vatten, fond, 1/2 tsk salt och grovmalen svartpeppar Häll i formen tillsammans med purjolöken och tillaga i ugnen ca 30 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är ca 72˚C.
    6. Koka riset i saltat vatten enligt förpackningens anvisning
    7. Häll av såsen från kycklingen i en kastrull och red den med majsstärkelse.
    8. Servera kycklingen med ris och sallad.

    För alla:
    Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
    Laktosfri: använd laktosfri grädde. 


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0