Kycklinglår med pilaffris och grönsaker.

  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Pilaffris

    Gör så här

     

    1. Sätt ugnen på 200˚C 
    2. Bryn kycklinglåren i matfettet i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda crème fraiche med buljong och häll runt kycklingen. Sätt in formen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills innertemperaturen är ca 82˚C.
    3. Skala och finhacka löken. Bryn den i oljan i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med så att det blir glansigt. Häll i buljongen och koka enligt anvisningen på förpackningen. När ca 5 minuter återstår av koktiden, tillsätt grönsakerna.
    4. Servera kycklingen med sås och pilaffris.

    För alla:
    Läs noga ingrediensförteckningen på crème fraichen och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
    Laktosfri: använd laktosfritt matfett, använd laktosfri crème fraiche och krydda med paprika- och chilipulver.
    Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja) och krydda med paprika- och chilipulver.

    Näringsvärde

  • Energi: 2356 kJ/563 kcal

  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0