Kryddig köttfärssås med curry och kanel.

  • Tillagningstid: Max 20 min
  • Svårighetsgrad: Lättlagat
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

     

    1. Skala och hacka löken. Skär kålen i mindre bitar.
    2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs grönsakerna i 1 msk av oljan tillsammans med smulad buljongtärning och kryddorna. Lägg över i en kastrull.
    3. Stek färsen i resten av oljan. Lägg över i kastrullen med grönsakerna.
    4. Tillsätt grädden och 1 dl vatten, låt småkoka 5-10 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
    5. Servera med basmatiris.

    För alla:
    Läs noga innehållsförteckningen på buljongen/fonden.
    Mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
    Laktosfri: byt ut grädden mot laktosfri grädde
    I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.

    Näringsvärde

  • Energi: 2502 kJ/598 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrat: 46,3 g
  • Fett: 32,6 g

  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0