Pastagratäng med kyckling och körsbärstomat.

  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

     

    1. Sätt ugnen på 250°C.
    2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av och lägg den i en ugnssäker form.
    3. Skala och skiva löken. Strimla kycklingen. Dela tomaterna.
    4. Bryn kycklingen i matfettet. Tillsätt löken och stek ytterligare ca 5 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
    5. Vispa majsstärkelsen med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, låt sjuda under omrörning ca 3 minuter. Rör ner paprikapulver och 1 1/2 dl av osten. Smaksätt med salt och peppar.
    6. Blanda pastan med kyckling, lök, sås och tomater. Strö över resten av osten och placera formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills gratängen har fin färg.

    För alla:
    Glutenfri: använd glutenfri pasta.
    Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
    Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut osten.
    Äggfri: använd pasta utan ägg.

     

    Näringsvärde

  • Energi: 2504 kJ/598 kcal
  • Protein: 41,7 g
  • Kolhydrat: 64,5 g
  • Fett: 18,9 g

  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0