Kålpudding.

  • Svårighetsgrad: Medel
  • Tillagningstid: Under 45 min
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

     

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Koka potatisen i saltat vatten.
    3. Skär bort den hårda rotstocken och strimla vitkålen. Bryn kålen lätt i matfettet i en stor stekpanna eller stekgryta. Rör om så att den inte bränns. Ringla över honungen. Salta och peppra en aning. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
    4. Blanda färsen med vatten, salt och peppar. Bred ut färsen i en ugnssäker form och täck med den brynta kålen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
    5. Häll försiktigt av skyn som bildats i formen i en kastrull. Tillsätt grädden och låt koka ihop några minuter. Red såsen med majsstärkelse
      utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
    6. Servera kålpuddingen med såsen, kokt potatis och gärna lingonsylt. 

    För alla

    Rätten är fri från gluten och ägg.
    Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
    Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

    Näringsvärde

  • Energi: 2908 kJ/697 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrat: 62,6 g
  • Fett: 33,9 g
  •  

    Betyg

    smiley smiley smiley smiley smiley

    totalt antal röster: 5


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0