Potatispannkaka med rökt skinka.

  • Svårighetsgrad: Medel
  • Tillagningstid: Under 45 min
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Till servering

    Gör så här

     

    1. Sätt ugnen på 250°C.
    2. Smörj en liten långpanna (ca 20x30 cm, för 4 port) med matfett.
    3. Vispa ihop ägg, 1/4 av mjölken, vatten och saltet. Tillsätt vetemjölet och vispa smeten slät. Vispa ner resten av mjölken.
    4. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner potatisen i smeten och häll den i pannan. Strö över skinkan.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg.
    6. Servera med lingonsylt.

    För alla

    Rätten innehåller ägg.
    Glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
    Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
    Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

    Näringsvärde

  • Energi: 1862 kJ/446 kcal
  • Protein: 27,9 g
  • Kolhydrat: 59,7 g
  • Fett: 9 g

  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0