Räkor Indienne!

 

  • Svårighetsgrad: Medel
  • Tillagningstid: Under 30 min
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

     

    1. Tina räkorna om de är frysta.
    2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    3. Ansa och strimla paprikorna och purjolöken.
    4. Fräs grönsakerna och curryn hastigt i matfettet. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt sjuda ca 5 minuter. Rör ner grädden och smaksätt med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.
    5. Servera med ris och sallad.

    För alla

    Rätten är fri från gluten och ägg.
    Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
    Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

    Näringsvärde

  • Energi: 2237 kJ/535 kcal
  • Protein: 28,9 g
  • Kolhydrat: 59,3 g
  • Fett: 19 g

  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0