Ambrosiakaka med vaniljkrämfyllning!

 
Ambrosiakaka med vaniljkrämsfyllning
 
150 gr smör
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av en apelsin
 
Fyllning:
ca 2 dl vaniljkräm
 
Glasyr:
ca 2 dl florsocker
1½ msk pressad apelsinsaft
 
syltade apelsinskal till garnering
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund sockerkaksform.
Smält smöret till kakan och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Tillsätt apelsinskalen och blanda väl.
Häll smeten i sockerkaksformen och grädda ca 30 minuter.
Låt kakan svalna innan du delar den på mitten och brer på vaniljkräm.
Rör ihop glasyren och bred över kakan.
Strössla över apelsinskalen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0