En olycka händer så lätt!

När man har med djur att göra kan man aldrig vara nog försiktig!
Själv har jag en stor stark hund, som är världens snällaste och pussigaste, men man kan ändå aldrig vara helt säker.
Det kan så lätt hända en olycka utan att det för den delen är meningen att hunden vill såra eller göra illa oss människor  med flit.
Jag vill därmed bara tala om att man ska inte vara för närgången med hundar och framförallt om man inte känner dem så väl, det har jag gått erfara i sommar.

Våra kära vänner i Halmstad har en jättefin och otroligt väluppfostrad rottweiler hane som är nästan lika gammal som Simba och han har aldrig visat tecken på aggressivitet. Men jag var för närgången och trodde att han kände mig och var trygg med mig när jag tiggde en puss innan vi skulle åka hem, men det jag inte tänkte på var att han just fått ett ben att tugga på och jag hade solglasögon på mig så att han inte kunde se mina ögon, samt att han tydligen oxå hade en infektion i kroppen   , så när jag fått min puss ville han markera att jag var för nära....det resulterade i ett ärr på min kind.
Jag vill åter igen påpeka att detta inte var ert aggressivt beteende utan en markering och jag var gör nära. Hade han varit en aggressiv hund så hade jag inte haft samma tur... I oturen. 
Vi reagerade alla väldigt starkt och chockat på händelsen , men blev väldigt illa berörda av en okänslig sköterska på vårdcentralen i Oskarström som inte ens hörde på vad som hänt utan dömde hunden pga rasen.

Vi åkte direkt till vårdcentralen där de tejpade mitt sår och gav mig stelkrampspruta och penicillin.

Detta har gjort att jag är mer reserverad och respekterar hundar , och även Simba, mer nu. 

Dessutom råkade Mona ut för en liten olycka i rastgården när hon kastade  pinnar till Vilda, så hon har tummen i bandage och fick även hon en stelkrampspruta och penicillin. 

Så jag vill vara säga att man kan aldrig garantera sig för olyckor.
Hundarna behöver inte vara monster för att vi ska skada oss, de kan bli skrämda, hotade, trängda, eller bara leka.
Men om oturen är framme så är den....Kommentarer
Postat av: Mille

Om man blir biten av en hund som försvarar ett ben är det en aggressiv hund. En hund med bra uppfostran biter inte oavsett om den blir provocerad att någon ska ta benet.

En hund ska inte bita för att markera.
Återigen, en hund är en fin vän, men en hund! Hade en hund varit en människa hade den pratat och haft lika utvecklad hjärna som en människa. Sorry, men kärlek till hunden som männskans vän men den skulle hellre välja instinkt framför dig som person.

2014-08-17 @ 02:16:55
Postat av: Pia

Ja Micke visst kan man tycka det, men samtidigt måste man förstå hunden i en sådan situation, jag hade solglasögon , han vaktade sitt ben, alla runt omkring började resa sig, han kanske tom hade ont pga infektion i kroppen. Jag tror inte ens han hade tänkt bita, utan att det mer blev ett Jack av misstag när han skulle markera. Jag råkade bara vara för nära helt enkelt.:-(

2014-08-17 @ 09:01:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0