Trött på denna invation av tiggare!

FÖRFALL I media utmålas de som hjälplösa stackare som är ödmjuka och ytterst tacksamma för all hjälp de får i Sverige. Hur ser det då ut i verkligheten, då de MP-röstande journalisterna packat ihop kamerorna och åkt hem till isolaten?

 

Tiggareländet har på rekordtid drabbat snart varje svensk stad, stor som liten. Precis som med den svenska invandringspolitiken, skickar man även här ut signaler om att till Sverige kan man ta sig och få allt serverat – på de svenska skattebetalarnas bekostnad som själva får se sin egen välfärd krackelera.

 

Senast igår meddelades att Lunds kommun avser avsätta 1,5 miljoner kronor för att bland annat bygga ett härbärge åt dessa, och för ett par dagar sen kom rapporter om att tiggarna håller på att slå ut verkligt hjälpbehövande och bostadslösa svenskar.

På Facebook skrev igår kväll en kvinna som jobbat i många år som volontär om hennes upplevelse med tiggarna, och det är långt ifrån pekoralet vi brukar matas med i media.

Sådan är verkligheten ute på gator och torg. Sverige är en magnet för diverse lyckosökare som inte alls är i behov av hjälp – dessa finns kvar i krigshärdarnas närområden och lider, och det är från dessa både regeringen Reinfeldt och Löfven vill ta pengar ifrån genom att använda en allt större del av biståndsbudgeten för att finansiera massinvandringen till Sverige.

 
SLUTA ge dessa pengar m.m......
Vi måste få ett slut på detta tiggeri!
Det har ökat oroväckande i Sverige och nu sitter det tiggare utanför snart alla affärer, banker, bankomater, fik, ,m.m.....m.m....
Vi lever i ett I-land men det börjar mer likna ett U-land!
 
Vi har ständigt problem med alla tiggare/Romer i Kista.
De kommer in i butikerna och vill växla pengar, ha saker gratis, och så fort vi säger vad det kostar blir de arga och de har spottat personal i ansiktet för att de inte fått vad de vill, m.m.
De skitar dessutom ner massor, skriker och lever om vart de än är, hänger sin tvätt överrallt där de kan (blockerar utgångarna med tvätt på dörrarna), tvättar sig på offentliga toaletter och skitar ner så folk inte vill gå in där, tränger sig före alla i köer, äter med händerna ur salladsbarer på mataffärer (köper aldrig mera lösviktsallad).....
Ja visst kan det vara synd om dem , för de har ju ingenstans att ta vägen.
Men ska alla komma till Sverige för det!?
 
Jag tycker att detta är skrämmande för Sverige, inte bara för att det är tiggare, utan för att  det blivit en sådan invation av dem på så kort tid, och man undrar då vart vi är på väg.
Åtminstone så tycker jag att det är väldigt obehagligt att gå till en bankomat och ta ut pengar om det sitter en tiggare bredvid, är jag ensam om det?
 
Dessutom vet jag att många (säger inte alla) av framförallt Romerna är bedragare, de är INTE invalida som de låtsas vara, bl.a. ett exempel är en äldre storvuxen dam som sitter vid T-banan i Kista med en lapp för ena ögat. Jag såg henne en kväll stå och lätta på lappen för ögat för att kunna se bättre, och hon såg helt frisk ut.
 
Vem ska betala för dessa?
Vi har ju inte ens råd att ta hand om våra pensionärer, sjukskrivna, arbetslösa, m.fl.....
Vad händer med alla andra uteliggare? Det finns ju trots allt många som jobbat och råkat ut för saker i livet som gjort att de blivit uteliggare.
Hur ska vi kunna hjälpa alla som kommer hit?
Ska vi hjälpa alla?
Vad tycker ni`?
 
Jag vill inte stödja de rasistiska i detta, men jag måste säga att jag tycker att vi måste göra något åt detta NU!
Det är inte hållbart....vårat land kommer att gå under ekonomiskt.
Vad gör EU!?
Vad gör politikerna?
Jag blir arg och rädd....vad är detta för framtid för våra barn och barnbarn!?
 
OBS! Har fått höra av en som kollat upp källan ang denna artikel som jag lånat delar av, att det är falskt, dvs saknar sanning bakom, så jag tar ej parti för just den aktuella artikeln, men vill få igång en reaktion.
Därför har jag raderat själva inlägget som en person skrivit.
 

Kommentarer
Postat av: Roger

Inget dåligt ämne du vill debattera om...;) Först pch främst:STOOOOORT grattis till supersöta Nicole. Vad roligt för er alla.

Jag följer debattten/utvecklingen hyfsat noga och har även hyfsad koll på romer i Sv och utomlands. För att sammanfatra det jag tycker:
1. Visst är det en tråkig syn med tiggare överallt MEN det tråkigaste är ändå deras livsöde. De lever i skjul utan vatten ich lämnar sin familj för att tigga i minus 15 grader. Vilket jävla liv
2. Har inga siffror på det men jag tror inte att de kostar samhället så fasligt mycket. Pengarna de drar in går till mat osv och de får kläder från ex Myrorna eller förbipasserande. Lunds kommun artikeln är från Avpixlat dvs en känd rasistisk sajt som säkert vinklat. Vi svenskar har råd att ge en slant om man vill. Dricker man en latte 5 dgr/v lägger du nästan 10 papp per år på det
3. Under Ceaucescus tid hade ALLA jobb även romer. Efter revolutionen blev de utstötta
4. EU har avsatt en jäkla massa pengar år ät Rumänien för att lösa detta. Man kan dock inte bara få pengarna utan personal behövs för att administrera och utveckla den gruppen. Sverige har erbjudit sin hjälp till dem för att klara av detta men de säger nej. De bryr sig inte om romerna.
5. Började skriva detta kl 02 och vaknade nu hahaha får återkomma senare

Kram på dig kompis

2014-12-04 @ 06:05:02
Postat av: Roger

Det som däremot kostar staten är när de ex söker vård. Men grejen är att de är med i eu. Om du eller jag åker till italien eller annat eu land så har vi vissa rättigheter. Jag röstade nej till eu så skyll inte på mig hahaha :)

Förbud kommer aldrig hända utan vägen att gå är att hjälpa Rumänien ta ansvar för sina egna medborgare. Den här situationen är ju inte hållbar för evigt

2014-12-04 @ 09:13:58
Postat av: Pia

Tack Roger för din långa komentar!
Ja vi har alla olika syn och erfarenhet av dessa tiggare/ Romer, och tyvärr har jag inte samma syn som du beskriver. Jag ser något helt annat i Kista. Det är Romef som är otrevliga, hotfulla, påträngande mm... Det går på våra kunder inne i butiken, de tränger sig före för att försöka växla. Beställa bilder( som de vill ha gratis).... De blir arga och sura om vi inte hjälper dem på en gång. Grannbutiken gav dem vatten vid några tillfällen, och när de sedan hade lång kö av betalande lunchgäster trängde sig Romerna förbi kön och expediten sa nej , dvs att de inte fick mer vatten, hon var upptagen , då spottade de henne i ansiktet. De har hotat personalen på bl.a. Max när de sagt åt dem att de inte fick leva om och störa de andra gästerna.... Ja listan av mins egna iakttagelser och erfarenheter kan göras lång. Dessutom får jag höra mkt av vakterna i centrumet.
Så jag förstår att folk som inte stöter på detta problem tycker enbart synd om dem och ser dem som offer, och visst är det oxå så till viss del.
Kram på dig!

2014-12-04 @ 09:18:50
Postat av: Pia

Dessutom pratade jag med en somalisk kund dom hade bott i Italien och kunde prata med några av dem, han sa att de själ som korpar.

2014-12-04 @ 09:20:28
Postat av: Pia

Jsg blir arg när ett land dom Sverige tillåter denna typ av kriminalitet , för det kan ingen neka till att det faktiskt rör sig om!
Jag har själv kämpat hela mitt liv gör att leva och jobba, och jag har det inte fett ekonomiskt och jag hjälper gärna till om det behövs, i första hand mina barn och vänner, men även andra. Fick dock en sur min av en tiggare i stan en gång när jag köpte en korv och gav denne.
Det är mkt organiserad brottslig verksamhet dom ligger bakom tiggerierna, dock inte alla och det är synd om alla andra hemlösa som kommer i skymundan för dessa.

2014-12-04 @ 09:31:03
Postat av: Bea

Alltfler Romer kommer hit med sina barn och en del är gravida, finns det någon fara att dessa problem dyker upp i även Sverige?

BORN TO BE A CRIMINAL GYPSIES IN THE MODERN WORLD
https://www.youtube.com/watch?v=THInODdvvMQ

Jag blir gråtfärdig när jag ser dessa romska barn bli exploaterade, och hur deras föräldrar ljuger. De tvingas till att tigga istället för att gå i skola, de blir bestulna på sin barndom och sin framtid

Britain's Child Beggars (BBC Documentary)
https://www.youtube.com/watch?v=oJRGC8pMQU8

En sak jag inte förstår är varför romer skräpar ner så mycke, var tar inredningen vägen, toalettstolar etc som fanns från början, varför bryr de sig inte om att hålla snyggt omkring sig, renlighet har väl inte med fattigdom att göra.

Hotell Paradise
Hohttps://www.youtube.com/watch?v=uzjWaiOQfQw


2014-12-05 @ 03:16:09
Postat av: Roger

Faktum är att jag var i Kista häromdagen (tandläkare - du car ledig) och såg en del av vad du beskriver. En riktigt kraftig gumna kom fram till mig när jag var inne i centrum och hon gav sig inte. Grejen är att jag har aldrig cash kör enbart med kort. Det finns ngn gräns när 'oskyldigt' tiggeri övergår till påträngande som det är olagligt har jag för mig. Leva runt på max, röja på toaletter och vara stökiga...först trodde jag att du beskrev dig själv på 80-talet i Bålsta hahaha skoja bara :). På de stöllen jag ser dem sitter de snällt med en mugg och skramlar utanför ica osv. De undersökningar som gjorts peka på att de inte är en del av organiserad brottslighet. Däremot blev jag chockad när jagven torsdag natt (typ kl 01) åkte in till scheele apoteket för att hämta medicin åt twinsen. Parkerade utanför Åhlens på Mästersamuelsgatan - bara på det kvarteret stod det minst 20st prostituerade!!! Helt galet! På väg hem åkte jag upp mot Malmskillnadsgatan ich där stod det ännu fler. Konstigt att ingen skriver om dem...

Trevlig helg på dig

2014-12-05 @ 17:21:55
Postat av: Pia

Ja Rogee det finns så mkt tragiskt runt omkring oss ich der du skriver om ang prostitution är ju inget nytt ( der är ju världens äldsta "yrke"). Jag tror att anledningen att det skrivs så otroligt mkt om tiggeri är att det ökat så explosionsartat i Sverige och vi är inte vana.
Men jag håller verkligen med dig angående det andra oxå, det är så tragiskt , och det värsta är att det inte längre är äldre missbrukare enbart som säljer sina tjänster utnga "vanliga" tjejer som vill ha pengar till kläder och nöjen.

2014-12-06 @ 07:51:23
Postat av: Pia

Ursäkta stavfelen... Skriver från mobilen och är nyvaken. Haha...

2014-12-06 @ 07:52:44
Postat av: Roger

Hahaha vilken tajming - gick precis in när du skrivit :) Jag vet det är galet. Tjejerna är unga och söta. Var på stan med en tjejkompis som pratade med några av dem. Hon frågade helt rakt ut varför de gör det. 'I like to fuck!!!' Var det spontana och till synes ärliga svaret. Vad fan vet jag...men det är väl som med tiggeriet - de behöver pengar och har du ett bra utseende är det 'sista utvägen' och i vissa länder är man mer van med prostituerade än vad vi är. I don't know...tragisk är det iallafall...

2014-12-06 @ 07:58:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0