Våran kämpe en riktig "Kamphund"!

Nu har jag inte orkat blogga på ett tag och det pga våran älskling Simba som fick ett rejält bakslag och vi trodde att det var slutet.
Från att läget var stabilt på Midsommarafton så ändrades det när de började ge honom medicin igår.
Veterinären ringde oss på förmiddagen och var positiv men sedan under dagen ändrades läget och vid ca kl 16.30 då hon ringde igen tyckte hon att vi skulle komma in, och det tolkade vi att det var slutet för honom.
Så jag, Linda, Robin, Kalle och Sebbe åkte genast in.
 
Det blev en chock att se honom ligga inklämd mot hörnet i sin egen avföring,och alla slangar som var fästa i hans kropp , han såg så ynklig och hjälplös ut. Men när han fick se oss skèn han genast upp och blev så jätte glad och försökte resa sig upp.
 
Jag tror att det var den gnistan och den reaktionen de ville ha av honom, men t.o.m. veterinären och sköterskan blev glatt överraskade av hans positiva reaktion, de hade inte väntat sig så mkt.
 
Så när vi sedan åkte hem efter att ha varit där en lång stund och t.o.m. gått ut med honom (med stöd), kändes det ändå som ett litet hopp om att hans livsglädje/vilja kommit tillbaka , men samtidigt kändes det väldigt hopplöst ändå, eftersom veterinärerna/sköterskorna var väldigt skeptiska och sa att oddsen fortfarande var väldigt låga, men förhoppnings är han en av de få procent som överlever en sådan avancerad operation.
 
Inatt sov jag väldigt dåligt och vaknade vid ca 6-tiden och kunde inte somna om, och jag var fruktansvärt illamående och hade ingen aptit när Linda kom över och skulle äta frukost med mig.
Men efter morgonrapporten från veterinären som sa att det måste gjort susen att vi kom igår och att läget åter igen var stabilt, så kändes det betydligt bättre.
Hon tyckte även att jag skulle komma in idag, men denna gång ensam för att det skulle vara lugnare.
 
Jag åkte först hem till Mona och Vilda för att gosa med Vilda igen , hon hade fått lukta på mig efter gårdagens besök hos Simba, och jag trodde aldrig att hon skulle  sluta , och dessutom fick jag massor av pussar och hon ville sitta i mitt knä.
Så när jag kom till Simba idag på eftermiddagen så fick även han känna hennes lukt.
Det är sjukt vad hundar är kloka och förstår så mycket mer än man kan ana.
En väldigt speciell händelse som inträffade igår när jag var hos Mona och Vilda var när jag tappade min mobil på golvet när jag skulle hälsa på Vilda när jag kom, och genast var hon snabb och plockade försiktigt upp den med sin mun och lade den fint i min hand, utan att bita i den eller fodralet. Precis som om hon förstod att den är viktig i kontakten med Simbas veterinär.
 
Han blev ännu gladare idag och dessutom var han mkt piggare och renare idag och han hade ätit mat med god aptit (flytande såklart) . De tog även bort hans kateter och andra slangar och jag kunde gå ut med honom utan stöd, först tillsammans med en sköterska och sedan även en gång ensam, och han kissade. :-)
 
Han hade fått en blodtransfusion idag eftersom han tydligen förlorat lite för mkt, så det gjorde honom också piggare.
Han fortsatte att pussa på mig och även sköterskorna fick sig massa pussar när de pysslade om honom, och han ville aldrig sluta, dessutom skällde han på några hundar som gick förbi oss när vi var ute, och det är även det ett positivt tecken.
 
Han har blivit hela sjukhusets lilla "kämpe" och gullegris, alla är så otroligt gulliga och engarerade i hans fall, och så glada att se att han blivit så pigg.
 
Så med andra ord; Simba är en riktig "Kamphund" och det är jag så stolt över att säga!
Han är våran kämpe och gör verkligen skäl för smeknamnet "Kamphund"!
 
Nu kan det bara bli bättre..... :-)
 
Visst ser han glad ut!? :-)
 Mammanallen ligger med honom. :-)
Han tittar lite misstänksamt på sköterskan som pysslar om honom och undrar säkert vad hon ska göra.

Kommentarer
Postat av: mam. & pap.

Vilka härliga bilder på en riktig kämpe !!! Många pussar och kramar från mormor & morfar till Simba !!

2014-06-22 @ 21:19:57
Postat av: Diana

Vart helt tårögd av d du skrev.
Fina Simba, har bett till Gud en massa för honom :)
Riktig kämpe

2014-06-23 @ 10:11:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0