Älskar hösten!

Jag älskar hösten....då man kan mysa med tända ljus, brasa, inte behöva svettas, alla vackra färger på träden, m.m......Så på något sätt så uppskattar jag mysiga middagar ännu mer just på hösten.
Det har ju blivit några av den varan den senaste tiden hos bl.a. Virpi och Peter, Margit, Mia, Ingela och Ulf,, mfl,  och så även ute på krogen med goda vänner, som senast igår med Gunilla.
Jag har även planer på att ordna flera middagar hemma hos mig nu till hösten/vintern också, och det ska bli så mysigt. :-)
 
Jag tror att denna höst kommer att bli en väldigt bra höst, kanske den bästa hösten i mitt liv. :-)
Jag ska ju bl.a. bli mormor! :-)
Dessutom så känner jag på mig att det kommer hända mycket annat roligt också på flera fronter....;-)
Så vi får väl se.....
Jag ser iaf fram emot en höst med mycket mys i höstmörkret! :-)
 
Kanske dags att ta med kameran ut en sväng igen....eller vad säger du Linda?
 
 

Kräftskiva hos Mia!

Igår var det först jobb på dagen på Sängjätten, och sedan åkte jag och hämtade hem älsklingen som jag sedan lämnade hos Linda en stund på kvällen då jag åkte vidare till MIa på en lite sen kräftskiva....men bättre sent än aldrig. :-)
Det blev en mysig kväll med massa tjejsnack och god mat.
 
 
 
 

Ny ledbelysning!

Jag har hittat smarta och söta små ledlampor som har visat sig vara perfekta lite här och där, som bl.a. i det nya badrumsskåpet och nu även som belysning under skåpen över soffan. 
Dessutom är de perfekta att ha innebo skafferiet, så jag kommer köpa fler. 
Det bästa är att de går på batterier och kostar endast 50:-/st på TGR. 
 
 
 
 
 

Lugn dag!

Idag var det en väldigt lugn dag på jobbet, kanske berodde det på det tråkiga höstvädret.
så jag roade mig på andra sätt, som bl.a. montera säng, gå runt några varv och städa, diska i lunchrummet, gå runt några varv till, lägga ut bilder på produkter på våran Fb-sida , och fota.
Även jag hamnade på några bilder....haha...
Vi har fått in supermysiga pälsplädar i acryl och polyester.
 
 
 
 
 
Vi har även snygga gavlar.... Älskar knappgavlarna från Viking!
 

Ny soffa?

Nu har jag bott in mig lite mer i min nya lilla lägenhet, och det har inte varit lätt att anpassa sig helt till "Compact living". Ibland måste man känna sig fram vad man vill ha i möbelväg m.m, och det jag beslöt mig för ganska tidigt var att jag inte ville ha en säng utan en bäddsoffa.
Anledningen är att jag vill att det ska kännas som en 2:a och inte en 1:a, och jag vill inte ha en stor säng som står och tar plats.
Vissa tyckte att jag skulle köpa ett sängskåp, och det funderade jag oxå på ett tag, men valde då istället att köpa mig en ljus, ordentlig bäddsoffa som man kan sova i varje natt.
 
När man inte bott in sig ordentligt så vet man inte exakt hur allt kommer att få plats eller hur det kommer att se ut, så jag vågade inte ta en för stor soffa och jag valde ljust tyg för att det skulle kännas större. men.....
Jag känner att soffan är för liten då jag har gäster och jag tycker att helheten blev för ljust i rummet!
 
Dessutom har jag sovit väldigt mkt i undersängen istället för i själva soffan, som har reårbotten, så då tänkte jag att jag kan köpa en "vanlig" soffa i en lite mörkare grå färg, så det blir lite mer färg och ombonat.
Så nu har jag lagt ut min fina bäddsoffa till försäljning.
 
Jag har ingen panik eftersom jag inte hittat den "perfekta" soffan ännu, och när jag väl gör det så vill jag att det ska kännas 100%.
Jag har ju även avvaktat beslutet om balkonger,  och NU vet jag hur det blir med balkongdörrar oxå så då kan jag ha en divan som går ut en bit.
 
Här är några alternativ som jag tittar på.
 
Soffa "Opus" från Mio , måtten: B 266, Divan 98. Pris: 9995:-
Den gillar jag för sin mysfaktor, bullighet och färg på tyget samt metallbenen.
Ingen bäddsoffa.
 
 
Soffa "Sit down" från Mio, måtten: B 288 Divan 93. Pris: 10.900:- (ord. 14,280:-)
Den gillar jag för att den har mer vinkel, dvs ryggstöd även ut mot divanen, men kanske lite tråki och stel!?
Ingen bäddsoffa.
 
Bäddsoffa "Gotland" från Mio. Måtten: B 232 Divan 89. Pris: 9995:-
Den är ju ett starkt alternativ (Om den inte är för hård), dock är färgen lite för mörk!?
Men måtten är bästa hittills.
 
Soffa "Haag" från EM-möbler. Måtten: B261 Divan 200. Pris:6995:-
Den är OK, dock lite mörkare är jag tänkt, men kan funka.
Måtten är väldigt bra. Ingen bäddsoffa.
 
 
Bäddsoffa "Melinda" från Furniture box (där jag köpte min gråa U-soffa). Mått: B 242 Divan 185.
Pris: 7495:_
Tycker om tyget eftersom jag haft exakt samma i min förra soffa, dessutom är måtten perfekt, och bädd ,med förvaring i divanen, men jag är orolig att den är för hård.
 
Bäddsoffa Washington från Furniture box, med bonell pocket resårbotten.
Måtten: B 295 L 215.  Pris: 11.495:-
Den är nog dock lite för lång.
 
 
 Se nedan hur ljust det är idag, och visst skulle det bli mer myskänsla med lite mer färg!?
Plats finns det iaf för alla av dessa modeller ovan.
 
 

Jippi... Det blir balkonger!

Nu har vi haft möte i bostadsrättsföreningen och vi har bl.a. haft omröstning om balkonger , och det blir balkonger! :-) 
Så till våren så kan jag dricka rose på min egen balkong! 
Det blir ytterligare 120x240 cm att inreda och det ser jag fram emot.:-) 
Vi kommer att få svarta smidesbalkonger och glasfönster/dörrar , spröjsade hela vägen ner till golvet, som jag hoppats. 
Sedan får man välja element själv och jag kommer att välja ett som läggs i tröskeln för smidigast och snyggast lösning , och självklart dyrast, men då slipper man ha ett på väggen.
 
 

Nya kläder!

 
Jag har köpt mig lite nya höstkläder, bl.a. Ett par koftor/jackor och en top. Jag var i Uppsala idag och hälsade på Maria E, och vi gick en sväng i Gränby centrum och åt lunch där. Jag mötte även helt oväntat min gamla fröken/klassföreståndare från 9:an Karin och hennes son, och det var jätte kul att se henne irl, vi har kontakt på Facebook , men har inte setts sedan 9:an. Efter det kom Anna hem och toppade mitt slitna hår, en snabbis.... Vi verkar mest ses snabbisar nuförtiden. Nu blir det möte med bostadsrättsföreningen och omröstning av balkonger och information om stambytet, mm.
 
 
 

All I need is a little love in my life....


Tankar!

Ibland grubblar man mycket, framförallt då det händer mycket i ens liv eller runt omkring i omgivningen, och det gör det väl just nu för mig.
Jag ska ju som sagt bli mormor för första gången i mitt liv och det är en helt främmande men otroligt spännande känsla , men jag tror inte att man riktigt förstår glädjen förrän man sitter där med sitt barnbarn i famnen första gången.
I nästa sekund sitter jag och läser om det tragiska som inträffat Magdalena Graafs familj, att hennes äldsta son Isaak omkommit i en tragisk olycka. Sådant får inte hända! Föräldrar ska inte behöva säga farväl till sina barn.
Det får mig att tänka på mina nära och kära! Livet är kort och det kan ta slut närsomhelst, så ta vara på det på bästa sätt och värna om de du älskar och bryr dig om.
Lägg inte ner någon energi på saker och personer som får dig att må dåligt!
 
Jag blir lätt  berörd av saker som händer omkring mig, av människor och deras livsöden, samt hur människor beter sig mot andra, och mot mig.
 
Jag vet om mina brister och en av dem är att jag är en känslomänniska, jag kan vara impulsiv och ibland reagera innan jag tänker efter, vilket jag jobbar mycket med. Men ibland kan jag inte behärska mig, dvs om jag möter människor som lockar fram mina sämsta sidor, sådana försöker jag undvika och tar bort dem ur mitt liv.
 
Det enda jag kan tänka på då är att försöka vara en bättre människa och se det goda i varje individ, för alla borde ha något gott i sig, även om det ibland är väldigt svårt att se.
 
Jag förstår mig dock inte på människor som lägger ner enorm energi på att leta fel och kränka andra för att själv må bra, vilket jag är övertygad om de innerst inne inte gör.
De måste må otroligt dåligt av att vara en sådan kritisk och negativ person, och jag är övertygad om att de en dag vaknar upp och inser vad de gått miste om i livet, som äkta vänskap och kärlek.
Det är bara det är eftersom dessa människor är så otroligt egoistiska och inne i sin egen värld så de ser inte hur omgivningen reagerar på deras beteende.
De är övertygade om att de har rätt och alla andra har fel.
 
Jag är en rak och ärlig person, jag försöker inte spela någon roll för att få människor att tycka om mig, jag kan bara vara mig själv.
Det är dock inte alla som uppskattar ärlighet, iaf när det inte gynnar dem själva.
 
Jag kan bara säga....Gör det bästa du kan av livet och ta vara på det här och nu, du har bara ett liv, så kasta inte bort det på negativa saker utan försök att se positivt på det livet har att erbjuda!
 
Du har bara ett liv så slösa inte bort det på negativa saker utan njut och ta vara på livets goda!
 

Ny vinterjacka!

 
Jag köpte som sagt en ny vinterjacka på Vingåkers outlet, och jag är väldigt nöjd med den.
 
 
 

MItt första mäklarfotojobb!

Nu ligger den ute för kommande försäljning, min första "officiella" lägenhet, som jag fotade åt Fastighetsbyrån.
Här är några av bilderna!
 
 
 

Mer gravidfoton!

 

Roadtrip till Vingåker!

Häromdafen blev det en roadtrip till Vingåker med Linda och Diana.
 Det blev en väldig snabbvisit eftersom vi kom iväg lite väl sent, men som jag alltid brukar säga: Bättre sent än aldrig! :-)
Tanken var att vi skulle hälsa på Anna och kolla in Vingåkers Outlet.
Jag fick lämna av tjejerna på Outlet och så åkte jag en sväng till Anna.
När jag hämtade tjejerna hann jag även få med mig en vinterjacka i farten, det var det snabbaste impulsköpet som jag någonsin gjort, och jag är jätte nöjd.
 
 

Mysdag i Bålsta!

Igår blev det en skön ledig dag i Bålsta hos mamsen och papsen med Simba.
Det blev flera mysiga promenader med bl.a. Carina och Java, mamsen och brorsan.
Dessutom handtvättade jag bilen och den blev så fin! :-)
Det var underbar högsommar värme, trots att det är mitten av september.
Det blev riktigt avkopplande och mysig dag hos mamsen och papsen! <3
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer fina studiobilder på Linda och Sebbe!

Här kommer några fler fina bilder som jag retuscherat lite och fixat till.
 
 
Denna är lite mjukare i exponeringen än de andra som jag lade ut förut.
 
Här är samma bild i färg.
 
 
 
Lite kul bild.
 
 
 
 
 
Behöver jag säga det igen....Jag älskar svartvita bilder!
 
 
 
 

Livet leker!

Jag måste bara skriva av mig  och dela mina känslor som jag har just nu.
 
Jag mår så sjukt bra!
Livet leker för mig just nu!
Varför kanske ni undrar!?
Jo det sa jag tala om för er.
 
Här kommer mina topp Tio (utan inbördes ordning)!
 
1.Jag 3-4 jobb som jag trivs väldigt bra med för tillfället, även om jag önskar mig ett enda heltidsjobb igen i framtiden, men vem vet....ett av dessa jobb kan vara just ett heltid längre fram.
Mitt fotograferande har tagit en vändning i positiv riktning, jag har äntligen fått börja fota "mäklarbilder" som jag länge önskat att få göra, och jag hoppas verkligen att detta är början till något långvarigt. Mäklaren blev iaf väldigt nöjd med mitt första uppdrag. :-)
 
2. Jag har blivit ägare till en bostadsrätt!!!!
Det trodde jag aldrig för ca ett halvår sedan, dvs att JAG skulle kunna köpa mig en egen lägenhet, men tack vare mitt lägenhetsbyte, och val av min lilla söta etta, så fick jag omgående vara med om en ombildning.
Med mäklarens värdering så har jag gått med en vinst på minst 800 000:-, men förmodligen mer, och det är ju en rejäl Lottovinst. :-) Bra inför den kommande pensionen! :-)
 
3. Jag har dessutom köpt mig en bil igen!
Det är en otrolig frihetskänsla att ha sin egen bil, det vet ni alla som har en egen.
Även om jag klarat mig bra i flera år utan bil, så känner jag nu att jag verkligen har saknat det, och jag är så stolt och lycklig över min lilla "pärla".
 
 4. Jag har fått en 2:a chans med min älskling Simba!
Att han överlevde den pärs som han och vi gick igenom i Midsomras, är ett mirakel! :-)
Han är som sagt nästan den enda hund i Sverige som överlevt sådana operationer (2 st).
Jag älskar verkligen min fina vovve så otroligt mkt, han är som mitt 3:e barn.
 
5. På tal om barn.....Jag har ju två fantastiska ungar som jag älskar mer än själva livet!
Tänk att jag har fått uppleva att få två friska och så otroligt underbara barn, som nu är vuxna och lever sina liv.
Jag älskar er mina älsklingar! <3 <3
 
6. Dessutom så ska jag snart....mycket snart....bli mormor för första gången!
Det känns helt ofattbart! JAG mormor!? Hur gick det till? Jag är ju bara "28".....Hahaha....
Det ska bli otroligt spännande och jag ser fram emot det med stor entusiasm. Jag kommer skämma bort mitt barnbarn. :-)
 
7. Mina underbara föräldrar ska även få uppleva att bli gammel mormor och gammel morfar!
Det är få förundrat att få vara med om det, och det önskar även jag att jag en dag för uppleva.
De är två pigga och krya pensionärer som lever livet på äldre dagar. :-)
Älskar er!
 
8. Jag har många fina riktiga vänner som jag trivs väldigt bra med, och jag behöver sällan känna mig ensam, trots att jag valt att bo själv och vara singel. Dock önskar jag att träffa honom med stort H, dvs OM han finns.
Men jag är otroligt lycklig med det liv jag lever och jag orkar inte med något strul, då är jag mkt hellre själv.
 
 9. Jag fyller 50 år om 2 år! VA!?!?
Hur gick det till?
Jag satt och räknade ut hur länge jag haft körkort och insåg att det blir 30 år nästa år.
30 år som jag kört prickfritt! Inte dåligt va!? :-)
 
10. Jag är frisk! Jag mår bra!
Jag har ju som ni vet genomgått 2 st stora operationer i mitt liv, mina njurar, och den ena fungerar ju inte längre.
Men jag lever bra med en njure. :-)
 Visst har jag krämpor som ont i nacke, låret, knät, migrän , m.m.... men jag väljer att inte lägga så stor energi på det, utan ägnar mig åt det som får mig att må bra istället. Tänk positivt är mitt motto!
 
Livet kan vända närsomhelst och det är viktigt att vi tar hand om de positiva tillfällena som ges!
Njut av livet!
Tänk inte för mkt på morgondagen!
Älta inte det förflutna, utan se istället framåt.
Lägg ingen energi på negativa saker eller personer.
Det är min livsfilosofi!
 
 

Härlig sensommarpromenad!

Idag har jag varit ledig på förmiddagen och gick en lång härlig promenad med Simba runt båda sjöarna, och det var underbart väder.
Jag hade med mig kameran idag och passade på att ta några bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pimpat min bil!

Jag har pimpat min bil!
Vi slank även in på Mekonomen i Barkarby när vi var på Ikea, och där köpte jag några saker till min bil.
Rattmuff :-)
Hajfena
 

Fler gravidfoton på LInda och Sebbe!

Här kommer några fler fina bilder på Linda och Sebbe med gravidmagen! :-)
 
 
 
 
Älskar denna bild! Ha hahaha......
 

Nytt badrumsskåp!

Tea har varit på besök från måndag kväll, och vi började med tacomiddag tillsammans med Linda och Sebbe, som var och hämtade saker från min vind.
 
 
På tisdagen blev det en shoppingrunda på bl.a. IKEA, Chilli, Jysk, Mio, Mekonomen...m.m.....och bl.a. så köpte jag ett badrumsskåp på IKEA.
Tea satte genast igång att montera upp skåpet när vi kom hem, och det blev kanon bra.:-)
 
 Vi åt även en 3-rätters lunch på Ikea med Ikea family kort för endast 33:-. :-) 
Jag fick även många nya idéer till inredningstips mm som jsg tog med mig hem.
 
På kvällen körde jag Tea till Bålsta där hon kunde ta bussen hem till Örsundsbro.
Tack gums för en mysig dag och kväll och för all hjälp!
 
 
Det blev även nya handdukar på Hemtex.
 
 
 

Fotat Linda och Sebbe i studion!

i söndags åkte vi till mitt jobb för att fota Linda och Sebbe i studion, oh här är några smakprov på resultatet.
 
 
 
 
 
 
 

Parkeringsskada eller inte?

Jag har ju som ni vet fått min bil kvaddad när den stod parkerad utanför mitt hus på Fredsgatan i Sumpan,
och gjort allt som står i min makt att göra i samband med detta som att anmäla till mitt försäkringsbolag (Folksam), göra en polisanmälan och åka till verkstad och få det dokumenterat, för att de ska kunna göra en bedömning om det är en sk. "Parkeringsskada" eller inte.
 
I min värld så har det ju inte varit några frågetecken om det skulle vara en parkeringsskada eftersom skadan skedde då den stod parkerad ute på gatan över natten, och jag upptäckte bucklan och lackskadan dagen efter.
 
MEN....Folksams tekniker har bedömt att det INTE är en "parkeringsskada"!!!!????
 
Då undrar jag vad de har grundat det på?
Hur kan det INTE vara en parkeringsskada när bilen stod parkerad över natten, och jag satt inte i den, i min värld så är den parkerad då iaf.
 
Det är ingen om ringt mig för att fråga hur eller vart den stod parkerad , förutom det som står i polisrapporten, och den var inte särskilt detaljer.
Jag måste nu har vittnen som sett när skadan skedde, för att kunna överklaga!?
 
Hur ska jag kunna veta om det är någon som råkat se när detta hände, förrutom idioten som gjorde det och bara stack, så förmodligen finns det inga vittnen. Det kan ju ha skett mitt i natten eller tidigt på morgonen.
Det mest irreterande är att jag tänkte tanken på kvällen , eftersom det var tajt där jag stod, så jag tog kort på bilen bakom och framför, men råkade av misstag radera dessa foton från mobilen innan jag upptäckte skadan. Det stod då nämligen en vit skåpbil bakom min, och det är vit färg avskavd på min, och förmodligen var det en firmabil så den som körde brydde sig inte. Är det ens egen bil så är man ju i regel mer försiktig, eller så anmäer man ju det själv till sitt eget försäkringsbolag för att få sin egen skada reglerad.
 
För mig handlar det om 800:- och så även för försäkringsbolaget, och för mig är det mkt pengar men för dem är det en skitsumma i samband med detta.
Varför ska det vara så förbannat krångligt att få rätt mot försäkringsbolagen?
 
Nu har jag iaf överklagat!
 Så håll tummarna att jag får rätt!
 
 
 
 

Ny reklam!

 
Jag har nu beställt nya snygga visitkort samt en magnetskylt till bilen!
Visst blev de snygga!? 
 
 

Trevlig lördagskväll!

Ikväll blev det först en skön sensommarpromenad i Ursviksspåret med Mona och Vilda, men efter det gjorde Simba något oväntat.....som hund som han är....dvs sett djur...och som jag sagt tidigare, man kan aldrig vara helt säker på sitt djur. Han gjorde ett mkt oväntat utfall/ attack mor ett gammalt par som gick förbi oss när vi just packat ut oss alla ur bilen framför vårat hus med kassar och väskor. Som tur är så var det ett gulligt par som hade förståelse och vana med hundar så de stod kvar och pratade med oss efter "attacken".
Men jag blev chockad över att Simba reagerade som han gjorde, precis som jag blev över rottweilern Valoo i somras.
de är helt normals hundar, med bra psyke och otroligt kärvänliga och sällskapssjuka.
Men som sagt....vi måste komma ihåg att vi har stora starka hundar som kan göra oväntade saker och vi måste vara beredda till 100%.
 
 
Dock blev det ett trevligt avslut på kvällen och Simba fick en favorit i Alex, Anettes sambo, när de kom på besök.
Simba var förs reserverad mot Alex, eftersom hab inte träffat honom förut, men efter ett tag klättrade han bokstavligen upp i knät på honom.
 
Det fina goa paret Alex och Anette.
Vi hade en kanontrevlig kväll.
 
 
 

Prislista för Studio Kista!

 
 

Hösterbjudande på Fuji fotocenter i Kista!

 

Mer bröllop!

Här kommer ännu fler underbara bröllopsbilder från Dalarö!
 
 
 
 
Jag älskar verkligen svartvitt och några detaljer i färg.....fortfarande. :-)
 
 
 
 

Mer fotojobb!

På måndag har jag mitt första fotouppdrag från mäklaren och det ska bli jätte kul, och på tisdag ska jag fota ytterligare tak/hus med andra, så fotojobben börjar rulla in. :-)
 
Det är kul när det går bra med fotandet, det är ju ändå det jag tycker mest om att göra, och även studion på jobbet går bra nu, och jag få bra kredit för bilderna som jag tar.
 
Ikväll har jag haft besök av Susanne P och vi har ätit middag och delat en flaska rose och pratat massa tjejsnack och haft en trevlig kväll.
Nu blir det sängen och imorgon jobb och sedan fota Lindas mage och LInda och Sebbe i studion.
God natt!
 
Min älskling!

Besök av Connie!

Igår fick jag besök av Connie, mamma till lördagens brud i Flen, och hon hade med sig massa egenodlade saker, som tex egen gjord sylt, squasch, tomater, hemgjorda bullar.
Vi hade en trevlig fikastund och tittade på bröllopsbilder från helgen.
 
 
 
 
 

Det förra bröllopet!

Här kommer några fler bilder från förra bröllopet i augusti i somras.
 
 
Svartvitt ät vackert!
 
 
 
 

Myssöndag med Linda och Big Brother!

Igår blev det en spontan myssöndag på stan med Linda.
 
Jag valde att åka hem från bröllopet då jag kände att jag hade ont i nacke och huvud, och insåg att jag inte skulle kunna sova när det var fest i samma hus, så tog jag beslutet att åka hem från Flen kl 23 på kvällen,
och det var skönt att vakna hemma.
 
Så efter att ha haft en lång och skön sovmorgon så bestämde jag mig för att åka in till stan och möta Linda som jobbat en söndag.
Vi gick en promenad och shoppade lite, åt lunch på en uteservering och fikade i Gamla stan, och hade en jättemysig dag och eftermiddag.
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen hade LInda fått biljetter av jobbet till Big Brother premiären i det nya huset i Spånga, '
så Linda, jag och hennes kompis Arlinda åkte dit och satt i publiken.
På väg att hämta LInda och Arlinda!
 
Programledarna Adam och norska Pia.
 
 
Hallå huset!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0