Tankar!

Ibland grubblar man mycket, framförallt då det händer mycket i ens liv eller runt omkring i omgivningen, och det gör det väl just nu för mig.
Jag ska ju som sagt bli mormor för första gången i mitt liv och det är en helt främmande men otroligt spännande känsla , men jag tror inte att man riktigt förstår glädjen förrän man sitter där med sitt barnbarn i famnen första gången.
I nästa sekund sitter jag och läser om det tragiska som inträffat Magdalena Graafs familj, att hennes äldsta son Isaak omkommit i en tragisk olycka. Sådant får inte hända! Föräldrar ska inte behöva säga farväl till sina barn.
Det får mig att tänka på mina nära och kära! Livet är kort och det kan ta slut närsomhelst, så ta vara på det på bästa sätt och värna om de du älskar och bryr dig om.
Lägg inte ner någon energi på saker och personer som får dig att må dåligt!
 
Jag blir lätt  berörd av saker som händer omkring mig, av människor och deras livsöden, samt hur människor beter sig mot andra, och mot mig.
 
Jag vet om mina brister och en av dem är att jag är en känslomänniska, jag kan vara impulsiv och ibland reagera innan jag tänker efter, vilket jag jobbar mycket med. Men ibland kan jag inte behärska mig, dvs om jag möter människor som lockar fram mina sämsta sidor, sådana försöker jag undvika och tar bort dem ur mitt liv.
 
Det enda jag kan tänka på då är att försöka vara en bättre människa och se det goda i varje individ, för alla borde ha något gott i sig, även om det ibland är väldigt svårt att se.
 
Jag förstår mig dock inte på människor som lägger ner enorm energi på att leta fel och kränka andra för att själv må bra, vilket jag är övertygad om de innerst inne inte gör.
De måste må otroligt dåligt av att vara en sådan kritisk och negativ person, och jag är övertygad om att de en dag vaknar upp och inser vad de gått miste om i livet, som äkta vänskap och kärlek.
Det är bara det är eftersom dessa människor är så otroligt egoistiska och inne i sin egen värld så de ser inte hur omgivningen reagerar på deras beteende.
De är övertygade om att de har rätt och alla andra har fel.
 
Jag är en rak och ärlig person, jag försöker inte spela någon roll för att få människor att tycka om mig, jag kan bara vara mig själv.
Det är dock inte alla som uppskattar ärlighet, iaf när det inte gynnar dem själva.
 
Jag kan bara säga....Gör det bästa du kan av livet och ta vara på det här och nu, du har bara ett liv, så kasta inte bort det på negativa saker utan försök att se positivt på det livet har att erbjuda!
 
Du har bara ett liv så slösa inte bort det på negativa saker utan njut och ta vara på livets goda!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0