God Jul!

Vad menas egentligen med en god jul?
 
Syftar man på all god mat, eller alla goda klappar, eller är det att man ska vara god mot alla runt omkring sig?
Jag kan inte låta bli att fundera på det när jag vaknar på julaftons morgonen med ont i halsen (hade iofs det redan för ett par dagar sedan), och jag känner mig febrig och snuvig....
 
Är det en God jul?
 
Dessutom vaknar jag ensam utan någon att krama om och visa min kärlek till....
 
Är det en God jul?
 
Mina barn har åkt ner till Småland, vilket även jag skulle gjort men så blev jag sjuk och kände att jag inte kan åka ner 50-60 mil och smitta ner alla barn och vuxna , och dessutom inte känna mig pigg nog att vara social, kanske t.o.m. blir sängliggandes i ett främmande hem utan sin egen säng, m.m....
Så jag tog det tråkiga beslutet att stanna hemma utan mina barn och barnbarn.
 
Men jag får fira med mamsen, papsen och brorsan och jag är även hembjuden till min kära väninna Mona och hennes familj ikväll, om jag orkar.
 
Så det kan bli en riktigt God jul ändå trots allt!
 
Jag tänker dock på alla ensamma människor där ute i världen som inte har någon att fira med överhuvudtaget, och jag önskar dem allt gott och att de trots allt får känna av lite julstämning även de.
 
Det är enormt jobbigt att vara ensam vid sådana här tillfällen, även om jag egentligen inte är ensam då jag har min familj och alla mina fina vänner som betyder mycket för mig, men jag bor ensam och lever ensam och det är väldigt påtagligt vid sådana här tillfällen.
 
En riktigt God Jul till er alla! <3
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0