Artikel i Vi i Sundbyberg!

Pia Hedman driver en facebookgrupp för singlar i Sundbyberg.
 
 
Sundbybergsbon Pia Hedman har startat en singelgrupp på Facebook – Singlar 40+ i Sundbyberg/Solna. Initiativet kom sedan hon tröttnat på enformiga webbdejtingsidor och efter att hon uteslöts från en annan ”facebooksingelgrupp”.   

När Pia Hedman föreslog en after work i en facebookgrupp för singlar i Stockholm blev hon utesluten. Hon mailade gruppansvarige och undrade varför. Inget svar. Förmodligen var anledningen att hon inte frågade administratören om lov.

– Då blev jag irriterad och startade en ny grupp, bjöd in till after work och på den vägen är det, berättar Pia Hedman när Vi i Sundbyberg träffar henne.

Gruppen, som startades för cirka fem veckor sedan, växer. I dag finns strax över 80 medlemmar. After worken har hållits varje fredag på samma plats och har blivit gruppens signum. Mellan tio och tjugo personer har deltagit vid varje träff, och de flesta av dem kände inte varandra sedan tidigare.

Förutom den fasta mötesplatsen vill Pia Hedman att gruppen ska vara levande, med ett forum för diskussion och där medlemmar fritt kan föreslå och ta del av aktiviteter.

– I stället för vanlig ytlig nätdejting handlar gruppen om gemenskap. Här kan man få nya vänner i samma livssituation, och om några dessutom blir kära är det bara roligt, säger Pia Hedman.

Att öppet visa sig som singel upplever inte Pia Hedman som något jobbigt för folk, eftersom att det är så vanligt idag. Utmaningen är istället att få personer att våga komma själva på singelträffarna.

– Många är nog tyvärr fega. Men till våra aktiviteter kan man komma själv, utan att känna sig ensam, säger Pia Hedman.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0