LÖVBIFFGRATÄNG MED KLYFTPOTATIS!

3 port

300 gram lövbiff
1 ½ msk soja
2 msk kalvfond
1 pressade vitlöksklyfta

200 gram färska champinjoner
1 liten purjolök
1 tsk smör
Salt och peppar

1 frp milda matgrädde 4%
150 gram färskost vitlök och örter max 11%
Salt och peppar

6 potatisar
1 tsk olja
Salt

1. Strimla lövbiffen tunt och marinera i kalvfond, soja och vitlök. Det räcker med 10 minuter men om man tid så marinera gärna längre.
2. Skala och klyfta potatisen, fördela oljan och salt och baka i ugnen 225 grader 30-45 minuter.
3. Strimla purjolöken och skär champinjonerna i mindre bitar. Stek i smöret tills purjolöken mjuknat och fått lite färg. Salta och peppra.
4. I en kastrull, värm matgrädden och färskosten så osten smälter. Peppra.
5. Lägg champinjonerna och löken i botten på en ugnsfast form. Fördela köttet jämnt ovanpå. Köttet ska vara rått, det blir klart i ugnen. Slå på såsen och ställ formen i ugnen 225 grader ca 30 minuter. Servera med en god sallad

Eller kanske detta?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0