Artikel i Sundbybergsnytt idag!

 Singelgruppen ”40+ i Sundbyberg & Solna” firar 1-årsjubileum med fest på lördag på Arnest

För ett år sedan startade Pia Hedman Facebookgruppen “Singlar 40+ i Sundbyberg och Solna” som riktade in sig på de som hade tröttnat på att sitta hemma själv. Sundbybergsnytt.se tog ett snack med Pia inför 1-årsjubileumet som firas på stamstället Arnest (Gamla Lorry) nu på lördag 6 februari.

 
Hur gick det till när du startade den här gruppen för ett drygt år sedan?

– Det finns ju gott om singlar i Sundbyberg och Solna. Jag kom med ett förslag på att starta AW i Sumpan i en annan Facebookgrupp här i Sundbyberg och blev då utesluten ur den gruppen, så jag startade en egen. Jag fick väldigt bra och positiv respons och medlemsansökningarna haglade in. Idag har vi 284 medlemmar vilket är väldigt roligt och det har absolut överträffat mina förväntningar när jag startade den här gruppen, säger Pia.

Hur var första mötet och var brukar ni träffas?
– Vi var nog cirka 15 personer på första AW:n och stämningen var direkt väldigt varm och vänskaplig. Vi brukar vara på Arnest. Att jag valde just Arnest var bland annat för att jag tyckte att det vara centralt och bra, ett mysigt ställe som gjort om så fint och de får plats med många där. Framförallt kan vi sitta och prata i normal samtalston, vilket underlättar, säger Pia och ler.

 
Hur ofta träffas ni? – Vi har AW varje fredag och i snitt brukar det vara 10-20 personer på träffarna, men ibland fler och ibland färre. Det är väldigt blandat med folk i gruppen, det är några väldigt öppna och sociala och några blyga. De flesta är från Sundbyberg och Solna, men det är inget krav, så vi har folk från andra kommuner också. Vi försöker träffas varje fredag, så gott det går, men det händer även ibland andra dagar och att folk tar egna initiativ till fika, promenader, badminton, AW andra dagar, teater med mera. Vi har också varit på några kryssningar tillsammans som arrangerats inom gruppen. I somras hade vi AW i solen på Medis, picknickar på Hornsbergsstrand och liknande. Det är roligt att variera sig lite. 
 
 

Hur ser framtiden ut. Kommer ni att fortsätta växa i antalet medlemmar?
– Ja det är klart att vi kommer att fortsätta att växa. Det finns ju gott om singlar i Sumpan och Solna. Det viktigaste är väl egentligen inte antalet medlemmar utan att de som redan är med, håller sig aktiva.

Är det några som har träffats i gruppen och blivit ihop?
– Ja, det har blivit några kärlekspar inom gruppen och många goda, nya vänner. Vi har även haft middagar hemma hos varandra och firat födelsedagar tillsammans. I år är det några i gruppen som fyller 50 år och det blir nog en del som vill fira det bland annat med folk i gruppen.

 

Hur gör man för att komma med i gruppen?
– Vi har en öppen grupp som du kan hitta HÄR Sedan har vi också en sluten grupp om man kommer med i om man vill vara med i gruppen och det är där vi kommunicerar mest med varandra, delar bilder och sånt. Alla är givetvis hjärtligt välkomna att gå med i vår fina grupp och om man är lite snabb i svängarna kanska man kan vara med nu på lördag på festen. Vi har redan bokat mat och sånt till oss i gruppen, men sånt löser sig alltid annars. Man kan ju också komma och mingla tillsammans med oss efter maten. Det är två personer som har bokat en del av Arnest på lördag för sina födelsedagsfester, vilket gör att 100-150 personer kommer att vara där och festa samtidigt, så det kommer nog bli ganska bra drag på lördag efter middagen. Hoppas vi ses där och då, avslutar Pia.

 

Rikard Åberg

rikard.aberg@sundbybergsnytt.seKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0