Artikeln i Mitt i Sundbyberg & Solna!

 

På söndag är det Alla hjärtans dag. Hur slipper man känna sig ensam, och hur är det att vara singel i Solna och Sundbyberg?

Mitt i:s reportrar snackade med singelproffsen i gruppen ”Singlar 40+ i Sundbyberg och Solna”.

 

Pia Hedman hade tröttnat på dejtingappar och singelgrupper för hela Stockholm och startade ”Singlar 40+ i Sundbyberg och Solna”. Maya Axén var nyinflyttad i Solna från Västerås och ville träffa nya vänner. Hennes granne Anders Larsson var skeptisk först, men hakade på en after work på Arnest.

Nu utgör trion en del av järngänget i gruppen som fyller ett år och har 328 medlemmar på Facebook.

Hur är det att vara singel i Solna och Sundbyberg?

Maya: Är du singel i en småstad gör vännerna allt för att man ska träffa någon. Men här finns så stort utbud av barer och restauranger på gångavstånd. Som singel här är man inte ett offer, man kan plocka russinen ur kakan.

Pia: Jag får ofta frågan ”varför är du singel?”. Då svarar jag att det är självvalt. Jag ser mig som en lycklig singel och söker inte aktivt efter en partner. Man blir ju inte heller mindre kräsen med åren. Jag vet vad jag vill ha.

Anders: Jag hade en relation i 23 år. Det var bra det, men jag mår väldigt bra nu också. Hittar man någon man trivs med så är ju det jättebra, men att flytta ihop, nä det vet jag inte.

Vad gör ni när ni ses?

Pia: Vi kör after work på Arnest varje fredag, ses på Grand Garbo, spelar badminton, har picknick, åker på kryssningar och går på museer. Ibland är det spontant, någon skriver i Facebookgruppen att man ska ta en promenad eller gå på bio, då kanske någon hänger på. Många i vår ålder har precis separerat, den ena parten kanske tog hela bekantskapskretsen, och så står man där ensam.

Anders: Det är ju det lokala som är nyckeln till framgång. Att bara kunna ta cykeln ner till en after work och träffa folk.

Hur ofta hettar det till på era träffar?

Pia: Några par har det blivit och en del flings, men jag vet inte allt. Det finns nog hemligheter!

Anders: Man kanske inte blir ihop med någon på en fredags-aw, men man får ju en första kontakt. Sedan kan man höras på Facebook och gå på dejt.

Vad händer om man blir ihop med någon?

Pia: Det är ju bara roligt om folk träffar någon. Då får man gärna ta med sin dejt. Vi utesluter inte någon.

Maya: Det handlar lika mycket om att få nya vänner, att inte sitta ensam hemma. Vi har blivit ett härligt tjejgäng i gruppen som gör egna saker också, vi firade nyår ihop tillexempel.

Det är Alla hjärtans dag på söndag.

Pia: Äh, det där känns lite patetiskt. Det är ju mest en kommersiell grej. Jag ska passa mina barnbarn.

Anders: Som singel bryr man sig nog inte så mycket, det är mer viktigt när man har en partner.

Finns det inte en risk att ni har för kul i gruppen och glömmer att leta efter en partner?

Maya: Jag tror på ödet. Kommer kärleken så kommer den. Då har jag gärna kul under tiden!

 12 februari 11:33


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0