Coronahysteri!

(null)


Det råder ju stor hysteri inför coronainfluensan som sprider sig med stormsteg i världen, och jag vet inte riktigt hur jag ska se på detta.
Det pratas om det oavbrutet på alla medier TV, radio, tidningar och sociala medier, så det går inte att missa.
 
Jag vill börja med att understryka att jag HAR respekt för den eftersom den sprids snabbt och är aggressiv på bl.a. lungorna vilket gör att jag kan vara i "riskzonen" eftersom jag har astma och dessutom högt blodtryck, dessutom oprerat båda mina njurar varav endast en av dem fungerar, vilket oxå är en risk.
 
Men jag måste säga att jag tycker att hysterin och rädslan är väldigt stor, kanske t.o.m. FÖR stor!?
 
När jag läser om de andra "vanliga" influensorna som kommer varje säsong så smittar även de väldigt fort, och det är ca.200 personer, som är i riskzonen som tyvärr dör i Sverige varje år ... men det räknar dem inte eller pratar om så mycket som de gör om denna. 
 
Är det verkligen så stor skillnad?
Behöver man verkligen bunkra så mycket toapapper, torrvaror, konserver m.m....?
Världen ska väl inte gå under?
Eller?
 
Jag tror att media chasat upp detta alldeles för mycket och det skrämmer upp människor mycket mer än det behövs!
Rädslan är nog större än faran för de flesta!
Det är ju trots allt de äldre och sjuka som är i den största riskgruppen och de ska vara extra försiktiga , men vi andra friska människor måste fortsätta upprätthålla samhället så att allt inte rasar totalt.
 
Jag känner mig inte särskilt orolig för min egen del, däremot är jag mer rädd för konsekvenserna som denna hysteri kommer få!
 
Det florerar mycket skämt på nätet nu om Influensan som även heter "co vid 19", och jag tycker att det är viktigt att man kan skämta om det för annars blir livet alldeles för tråkigt och deppigt!
 
Så jag ber er alla att försök hålla modet, humöret och livsglädjen uppe för att motarbeta detta negativa virus och den dystra stämning runt omkring oss!
Vi kan inte sluta "leva"!
 
Här är några som dykt upp på nätet.
 
(null)
Denna har jag lagt ut.
 
  (null)

(null)
 
(null)
 
 
(null)
 
 
 
 
 
 
 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0