Ingripit i hundattack!

Jag har just ingripit och räddat en hund som blev biten av en Amstaff, genom att springa fram och lyfta bakbenen på Amstaffen så att den släppte greppet om magen på den andra hunden.
Dock hade den redan hunnit bita ägarinnan till den andra hunden ganska djupt i handen plus att hennes hund blev skadad men förhoppningsvis inte så allvarligt då den kunde gå och vi kunde inte se något blod, den hade som tur var ganska tjock päls.
Kände att jag var på rätt plats vid rätt tillfälle och agerade snabbt och med rätt taktik. 
När jag lyfte bakbenen så släppte Amstaffen sitt grepp om magen på den andra hunden, har lärt mig att det är det enda sättet att få dem att släppa taget.
 
Känner mig skärrad men ändå glad att jag ingrep, och polisen kom och tog anmälan och Amstaffägaren verkar vara vettig förutom att han hade sin endast 6 månader unga hund lös. 
 
Eftersom min älskade Simba är en Amstaff - Ambull så vet jag hur de fungerar , dock har aldrig Simba gjort något sådant, så jag är inte rädd för hundarna , de är inte onda i sig själva.
Detta var en ung valp med en okunnig ägare som jag hoppas lärt sig en ordentlig läxa.
Det var väldigt turbulent då alla inblandade blev chockade av händelsen och båda ägarna lyfte upp sina hundar och försökte slita loss dem, vilket bara gör det värre.
Den unga tjejen som blev biten skrek och grät och bad mig ringa hennes mamma som genast kom springande då de bodde nära.
 
Hoppas att det går bra för både hund och matte som blev bitna! ❤️🙏
 
 
(null)
 
(null)
 
Det var typ en sådan hund som blev biten av en liknande Amstaff ovan (bilderna och dessa hundar har inget med denna händelse att göra). 
 
Jag blir så ledsen att det var just en Amstaff som attackerade eftersom de redan har så dåligt rykte. Men i mina ögon är det i första hand ägarna dom är ansvarslösa och har de okopplade och kan för lite om sina hundar. 
En så pass ung hund dom 6 månader är långt ifrån fulltränad och därmed ej att lita på, så den ska definitivt vara kopplad. 
Detta var dessutom på kvällen och mörkt, i ett tätbebyggt område med mycket hundar och barn.
Jag hade just gått förbi samma ställe med mina barnbarn då jag följt dem och Linda hem, och hade just vänt och var på väg hem igen då detta hände.
Jag är glad att det inte hände när de var med!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0